Hesabım
    Muhammed Ali Hayatını Kaybetti!

    Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali hayata veda etti.

    Boks kariyerini sonlandırmasının ardından Parkinson hastalığına yakalanan Amerikalı efsanevi boksör Muhammed Ali hayata veda etti. Ali, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle tedavi altındayken yaşamını kaybetti.

    Kariyeri boyunca çıktığı 61 maçın yalnızca 5 tanesini kaybeden eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali 74 yaşındaydı. Hayatı boyunca birçok önemli maça çıkan, spor yaşantısının yanı sıra Müslümanlara ve ABD'deki siyahi hareketlere desteğiyle de tanınıyordu. Son olarak 8 Nisan'da Arizona'nın Phoenix kentindeki Celebrity Fight Night adlı hayır etkinliğine katılan Ali, dana önce Aralık 2014'te ve Ocak 2015'te de hastaneye kaldırılmıştı. 

    Müslüman olmadan önceki ismi Cassius Marcellus Clay Jr. olan Muhammed Ali, 17 Ocak 1942 Kentucky Louisville doğumluydu. 12 yaşındayken boksla tanışan ve kısa zaman içinde National AAU ve Altın Eldiven Şampiyonası'nda amatör kayıtlara giren boksör, 1960'ta Roma'da ağır hafif sıklette altın madalyayı alarak profesyonel lige yükselmişti. 2002 yılında çıkan ve hayatını anlatan biyografik romanın yanı sıra Ali'nin biyografik filmi de çekilmişti. 2001 yapımı Ali adlı filmde Muhammed Ali'yi Will Smith canlandırmıştı. Rocky'nin dünya ağırsiklet boks şampiyonu rakibi Apollo Creed karakteri de Ali'den esinlenilerek yaratılmıştı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top