Hesabım
    ABD Box Office'te Zirve Yine El Değiştirdi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'te bu hafta liderlik uzayın derinliklerinden gizli teşkilatların kirli sırlarına kaydı.

    Bu hafta box office listesinin galibi değişti. Geçtiğimiz hafta liderliği ele geçiren bilim kurgu yapımı Star Trek Sonsuzluk zirveye erken veda etti. Bu hafta liderliği vizyondaki ilk haftasını kutlayan Jason Bourne kucakladı. Matt Damon'ı ikonik rolüyle tekrar buluşturan devam halkası ilk haftasonunda 60 milyon dolar kazanarak bütçesinin yarısını daha ilk haftasından çıkartmış oldu. Listenin 2. sırasını ise geçtiğimiz haftanın galibi Star Trek Sonsuzluk aldı. Liderliğe erken veda eden devam halkası 2. haftasında 24 milyon dolar kazanarak 2. sırayı kıl payı elde etti. Listenin 3. filmi ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan Eyvah Annem Dağıttı oldu. Mila Kunis başrollü komedi yapımı başarılı bir açılış yaparak 23,4 milyon dolar ile 3. sırayı aldı.

    Listenin 4. sırasında ise geçtiğimiz hafta galibiyetini kaybeden Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı yer aldı. Modern fabl türü animasyon yapım  vizyondaki 4. haftasında 18,2 milyon dolar kazandı. Bütçesi 75 milyon dolar olan animasyon film 4 haftada 296,1 milyon dolar kazanarak bütçesini neredeyse 4'e katlamış durumda. Listeyi yarılayan yapım ise vizyondaki 2. haftasını kutlayan Işıklar Sönünce oldu. Teresa Palmer başrollü korku yapımı 2. haftasında 10,8 milyon dolar elde etti. Listenin 2. yarısını açan yapım ise sevilen animasyon serisinin 5. devam halkası Buz Devri: Büyük Çarpışma oldu. Vizyondaki 2. haftasını kutlayan yapım %51'lik bir düşüşle 10,5 milyon dolar elde etti. Listenin geçtiğimiz haftaya göre 2 sıra gerileyerek 7. sırasını alan film ise yeni Ghostbusters uyarlaması oldu. Kadınların gücünü ortaya koyan eğlenceli yapım 3. haftasında 9,8 milyon dolar kazandı.

    Listenin 8. filmi ise Emma Roberts ve Dave Franco'nun başrollerini paylaştığı Oyun oldu. Sanal dünya ile cesaret oyunlarını bir araya getiren film ilk haftasonunda 9 milyon dolar kazandı. Listenin 9. filmi ise vizyondaki 7. haftasını kutlayan animasyon Kayıp Balık Dori oldu. Yaz sıcaklarında içimizi serinleten sualtı animasyonu bu hafta 4,2 milyon dolar elde ederek 7 haftada toplam 469 milyon dolar kazanmış oldu. Listenin son sırasında ise geçtiğimiz haftaya göre 3 sıra gerileyen Tarzan Efsanesi yer aldı. Ormanlarda büyüyen Tarzan'ı parlamento üyesi yapan yapım 5. haftasında 2,4 milyon dolar elde etti. Filmin kendi bütçesini çıkartabilmek için hala 60 milyon dolarlık gişeye ihtiyacı var.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top