Hesabım
    Körfez Filmi Destek Bekliyor!

    Emre Yeksan’ın ilk uzun metrajlı filmi "Körfez" için destek aranıyor!

    Yıllar sonra geri döndüğü İzmir’de yeni bir dünyayı keşfe dalan filmin ana karakteri Selim’in büyülü şehirdeki yolculuğunu izleyeceğimiz Körfez filmi destek bekliyor.

    Çekimleri çok yakında başlayacak olan filmin destek arayışı Fongogo üzerinden gerçekleşecek. Fon toplama sitesi, bağımsız sinemacıların fon arayışlarında yeni bir yöntem olarak öne çıkıyor. Süt, Unutma Beni İstanbul ve Sesime Gel gibi uluslararası festivallerde gösterilmiş olan filmlerde yapımcılık yapmış olan Emre Yeksan'ın ilk uzun metraj denemesi olacak olan film senaryosunu yönetmenle birlikte kendi kuşağının en önemli yazarlarından Ahmet Büke üstleniyor. Karadayı ve Analar ve Anneler dizilerinden tanıdığımız Ulaş Tuna Astepe başrolü üstlenirken, filmin kadrosunda Ahmet Melih Yılmaz, Serpil Gül, Müfit Kayacan, Cem Zeynel Kılıç, Damla Ardal ve Merve Dizdar gibi isimler yer alacak. Filmin görüntü yönetmenliğini Jakub Giza, sanat yönetmenliğini Serdar Yılmaz üstleniyor.

    30’lu yaşlarındaki Selim hayatında zor bir evreden geçmektedir. Eşiyle boşanmıştır ve hem acılarını geride bırakmak hem de hayatını yeniden kurabilmek için ailesinin yanına İzmir’e dönmüştür. Selim geçmişinin izleriyle karşılaştığı körfezde gerçekleşen bir kaza ile bir anda sarsılır. Kazanın ardından kimileri şehri terkederken Selim ise beklentilerinin ve alıştığının çok dışında bir hayata adım atacaktır...

    Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu'nun üstlendiği film şu ana kadar 2014 yılında İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme ve Ortak Yapım Platformu ve Saraybosna Film Festivali CineLink Film Geliştirme ve Ortak Yapım Marketi, 2015 yılında EKRAN Varşova’daki Wajda Studio Film Okulu Film Geliştirme Atölyesi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Yapım Desteği, 2016 yılında ise Berlin Film Festivali World Cinema Fund ve Yunanistan Film Merkezi Ortak Yapım Desteği'ne layık görüldü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top