Hesabım
    A United Kingdom'dan İlk Fragman!

    A United Kingdom 17 Şubat 2017'de sinemalarımıza uğrayacak!

    Ülkeye duyulan aşkı temel alan filmler sayılamayacak kadar çoktur. Başrollerine Hollywood'un gözde isimlerinden David Oyelowo ve Rosamund Pike'ı yerleştiren A United Kingdom da bu türün romantizmle harmanlanmasıyla ortaya çıkıyor. Filmin ilk fragmanı seyircilerle buluştu.

    Dünya prömiyerini önümüzdeki ay Toronto Uluslararası Film Festivali'nde (TIFF) yapacak olan romantik dram türü yapım aynı zamanda gerçek bir hikayeyi temel alıyor. Filmin kadrosunda Tom FeltonLaura CarmichaelJack DavenportCharlotte HopeNicholas LyndhurstArnold OcengKarl FarrerSolomon Taiwo Justified ve Jack Lowden da yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Belle filmi ile siyahi ırkın yaşadığı zorlukları anlatan biyografik yapımlara aşinalığını bildiğimiz İngiliz yönetmen Amma Asante'nin oturduğu filmin senaryosunda ise geçtiğimiz yıl vizyona giren ve büyük beğeni toplayan Ölüm Emri'nin senaryosuna imza atan Guy Hibbert imzası var.

    Film Güney Afrikalı bir prens ile İngiliz bir vatandaşın büyük aşk hikayesini anlatıyor. 1947'de tanıştıkları anda birbirlerine aşık olan Ruth ve Seretse kısa süre içinde evlenirler. Ancak bu evliliği onaylamayan sadede aileleri değildir. Botswana'nın prensi olan Seretse insanlarını yönetmen için karısıyla beraber ükesine döndüğünde bir direnişi başlatır. Zira barış yanlısı olan prens halkı için adalet ve özgürlük istemektedir. Irkçılığı bile yenen aşkları bütün topluluk için ilham kaynağı oldukça İngiltere ve Güney Afrika arasındaki ilişkiler de gerilir. Güney Afrika'nın verdiği ültimatom çiftin büyük aşkını bir hayli zorlayacaktır...

    A United Kingdom 17 Şubat 2017 tarihinde vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top