Hesabım
    Venedik Film Festivali Açılış Gecesiyle Başlıyor!

    Venedik'te 73'üncü kez düzenlenecek film festivali start veriyor!

    1932 yılında Esposizione Internazionale d'Arte Cinematografica adıyla başlayan dünyanın en eski film festivali geri dönüyor! Bu yıl 73. yaşını kutlayan Venedik Film Festivali açılış töreniyle bu akşam başlıyor!

    31 Ağustos - 10 Eylül arasında devam edecek olan festivalde açılış filmi Damien Chazelle’nin yazıp yönettiği, Emma Stone ve Ryan Gosling başrollü müzikal-komedi Aşıklar Şehri olacak. Venedik kentinin Lido Yarımadası'nın ev sahipliği yaptığı köklü festivalin açılışında filmin başrol oyuncuları da kırmızı halıda boy gösterecek. 

    American Beauty ve Skyfall gibi başarılı filmlerin ödüllü İngiliz yönetmeni Sam Mendes'in jüri başkanlığını üstlendiği festivalde Aşıklar Şehri'nin yanı sıra Massimo D'Anolfi ve Martina Parenti imzalı Spira Mirabilis, Giuseppe Piccioni imzalı Questi Giorni, Derek Cianfrance imzalı, Alicia Vikander ve Michael Fassbender başrollü dram yapımı Hayat IşığımMariano Cohn ve Andres Duprat'ın imzasını taşıyan El Ciudadano IlustreTom Ford'un dram-gerilim türü yapımı Nocturnal Animals, Ana Lily Amirpour'un romantik bilimkurgusu The Bad Batch, Pablo Larrain imzalı JackieFrancois Ozon'un dram filmi Frantz, Denis Villeneuve'ün Amy Adams başrollü bilim kurgu yapımı Arrival, Wim Wenders imzalı Arjantin-Fransa ortak yapımı dram filmi Les Beaux Jours d'Aranjuezve Christopher Murray'ın Şili-Fransa ortak yapımı El Cristo Ciego ve Terrence Malick'in belgesel-dram türü Voyage of Time filmleri, Altın Aslan ödülü için yarışacak film seçkisinin öne çıkan isimlerinden bazıları...

    Bu yılki festival seçkisinde yalnızca iki kadın yönetmen yer buluyor. Martina Parenti imzalı Spira Mirabilis ve Ana Lily Amirpour'un romantik bilimkurgusu The Bad Batch seçkide bu sebeple ayrı bir yer de tutuyor. Festival kapsamında ünlü Fransız oyuncu Jean-Paul Belmondo ile Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski'ye yaşam boyu başarı ödülleri verilecek.

    73. Venedik Film Festivali’nde bu yıl ilk kez İtalya’da yaşayan göçmenlerin çektiği filmlerin yarışacağı "MigrArti" isimli ayrı bir dal düzenlenecek. Bu kategorinin jürinin başkanlığını uzun yıllardır İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek üstlenecek. Festivalin "Ufuklar" kategorisinde ise Türk yönetmen Reha Erdem'in dram türü Koca Dünya filmi dünya prömiyerini yapacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top