Hesabım
    Morgan'a Yapay Zeka Elinden Çıkma Fragman!

    Morgan filmine yapay zeka robotunun gözünden bir fragman hazırlandı.

    Midnight Special gibi son dönem oldukça başarılı örnekleri olan üstün yetenekli çocuklar Morgan filmi ile bir kez daha Hollywood'u fethetmeye geliyor. Bilim kurgu yapımından gelen son video ise IBM yapımı bir yapay zeka robotu tarafından hazırlandı.

    Usta yönetmen Ridley Scott'ın yapımcılığını üstlendiği bilim kurgu filminden gelen fragman bir danışman eşliğinde, dünyanın en büyük bilişim teknoloji şirketi IBM'in Watson adlı yapay zeka uygulaması tarafından oluşturuldu. Korku filmlerinin fragmanlarını bir bir tarayan yapay zeka uygulaması fragman kriterlerine göre filmin en çarpıcı kısımlarını belirleyerek derledi. Yapay zeka bir humanoidi ele alan film bu sayede "kendi türünün gözünden" bir şekil almış oldu. 

    oyGame of Thrones'un Ygritte'i Rose Leslie ve aynı diziden çıkma Michael Yare, Oscar adaylığı bulunan usta oyuncu Paul Giamatti, sempatik oyuncu Toby Jones, son dönemin en meşgul isimlerinden Chris Sullivan, Altın Küre adaylığı bulunan Brian Cox, Uzak Doğu rollerinin aranan ismi Michelle Yeoh ve Oscar adayı oyuncu Jennifer Jason Leigh gibi isimlere yer veren filmin yönetmen koltuğunda ise ilk uzun metraj denemesine imza atan Luke Scott oturuyor. Filmin senaryosunda ise 2010 yapımı Peepers'ın hem senaryosunu hem de yönetmenliğini üstlenmiş olan Seth W. Owen imzası var. 

    Film, laboratuar ortamında yaratılan bir yapa zeka örneği insan olan Morgan'ın tehlikeli bir hal almasıyla karışan bir olayı ele alıyor. Bir kurumsal risk yönetimi danışmanı tesiste gerçekleşen akıl almaz bir saldırıyı araştırmak için oraya gidiyor. Bir bilim adamına yapılan saldırı olduğunu ve sorumlunun görünüşte tamamen masum olan küçük Morgan olduğunu keşfediyor. Ancak Morgan sıradan bir çocuk olmaktan çok uzak, zira o bilgisayar ortamında yaratılan bir yapay zeka. Zira Morgan kendisi yerine başkalarının karar vermesinden yeterince sıkıldığı için laboratuvardan çıkarak ipleri kendi eline almaya karar veriyor...

    Morgan 16 Eylül 2016 tarihinde Türkiye'de vizyona girecek!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top