Hesabım
    5 Büyük Festival Yöneticisi Cinedergi’de!

    Cinedergi 95. sayısında 5 Türk film festivali yöneticisini ağırlıyor...

    İnternetin en kapsamlı sinema dergilerinden biri olan Cinedergi, 95. sayısıyla da sinema gündeminin nabzını tutuyor. Yeni sayıda Cinedergi, sezonun yeniden başlaması, festivallerin arka arkaya sıralanmasıyla birlikte film festivallerini yöneten 5 festival yöneticisine Semra Güzel Korver, 5 soruyla mikrofon uzatıyor.

    Antalya Uluslararası Film Festivali yönetmeni Elif Dağdeviren son iki yıldır öne çıkan film forumlarının yönetmenler için uluslararası başlangıçlara yol açtığı görüşünde.  Ayrıca sosyal sorumluluk ve farkındalık hedefi olan festival olarak ayrıştıklarını da söyledi.

    Uluslararası İstanbul Film Festivali yönetmeni Kerem Ayan ise festivalin gücünü İstanbul’dan ve festivale gönülden bağlı seyircisinden aldığının altını çizerek Türkiye ve dünya sinemasından en iyi örneklerin de festivalde heyecanla beklendiğini dile getirdi.

    Uluslararası Ankara Film Festivali yöneticisi İnci Demirkol festivallerin izlenen filmlerin yönetmeni ve oyuncusuyla anında fikir ve duygu alışverişi kurduklarını ve seyircinin hayatında bıraktığı ize de etki ettiğini söyledi.

    Uluslararası Adana Film Festivali genel müdürü Candan Yaygın ise “Adana bir sinema kentidir, sanat ve sinemayla dopdoludur.” diyerek Yılmaz Güney’in, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü ve Abidin Dino’nun memleketinde festival olmazsa olmaz diyerek, Adana’nın özelliğini dile getirdi.

    Yedi yıllık geçmişiyle köklü festivallerin arasında yerleşen Uluslararası Malatya Film Festivali koordinatörü Hüseyin Namık Yıldırım diğer festivallerin tersine Malatya’nın valilik koordinasyonunda yapıldığını belirtti. Amatör ruhla profesyonel bir festival düzenlediklerini de ekleyen Yıldırım, festivalin teknik kitaplarla öne çıktığını da vurguladı.

    Eleştiri, röportajlar, vizyon, pek yakında, albümler, kitaplar, festivaller ve dahası ücretsiz sinema dergisi Cinedergi’nin yeni sayısında sizleri bekliyor. 

    www.cinedergi.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top