Hesabım
    “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali” 6. Yaşını Kutluyor!

    “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali” basın toplantısı gerçekleşti.

    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali” bu yıl 6. yaşını kutlayacak. İstanbul Crowne Plaza Harbiye’de sanat, sinema ve basın dünyasından konukların katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında festival programı tanıtıldı.

    Festival koordinatörü Prof. Dr. Bengi Semerci’nin sunumu ve festival başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer’in açıklamalarıyla tanıtılan festivalin 6. yılı programında “Yoksulluk” teması temel alınacak. Açılış galası 29 Eylül 2016 Perşembe CRR’de (Cemal Reşit Rey) olacak olan festivalin açılış filmi 2016 Cannes film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülü kazanan Filipinler yapımı Ma’Rosa olacak. Uzun metrajlı film yarışmasında; Türkiye, Güney Kore, İspanya, İrlanda, İngiltere, Hollanda, Japonya, Gürcistan, Avusturya ve Peru’dan 10 film ödül için yarışırken, Kısa Metraj Film kategorisinde ise Türkiye, Amerika, İspanya ve Hollanda’dan 9 film yer alıyor.

    Herkese açık akademik toplantıların İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs’ünde Doktora Salonu’nda gerçekleşeceği festivalde, “Beyaz Perdeden Yansıyan Yoksulluk” ve “Sanat Adalet Getirir Mi?” konulu ünlü simaların konuşmacı olarak katılacağı 2 panel de Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında

    katılımcılarla buluşacak.

    Festivalin bu yıl onur ödülü sahibi ise kariyerine belgesel çalışmalarla başlayan ve ortaya çıkardığı eserlerle uluslararası bir çok festivalde ödül alan yönetmen Rakhshan Banietemad olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top