Hesabım
    Türkiye'nin İlk Sinema Odaklı Sosyal Ağı: TINQ!

    Sinema odaklı Türkiye'nin ilk sosyal ağı TINQ 20 binin üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaştı.

    Türkiye’nin ilk sosyal tavsiye platformu ve tematik sosyal ağ melezi TINQ, sinema tutkunlarını buluşturuyor. Türkiye’de geliştirilen mobil sosyal ağ TINQ, kullanıcıların alışkanlıklarına, beğenilerine ve tüketim zevklerine uygun özel tavsiyeler geliştiriyor.

    TINQ aynı zamanda, aynı beğenilere sahip kullanıcıları buluşturuyor ve birbirleriyle sosyalleşebilmelerine imkanı da yaratıyor. 1 yıl süren beta yayının ardından 1 Temmuz 2016’da kullanıcılarla buluşan TINQ’in veri tabanında 1.5 milyonun üzerinde film ve dizi bulunuyor. 1.7 milyonun üzerinde film ve dizi oylamasının gerçekleştiği TINQ’in kullanıcı sayısı şimdiden 26 binin üzerine çıktı. Sinema tutkunları platformda günlük olarak ortalama 25 bin oylama ve yorum gerçekleştiriyor.

    TINQ’i kullanıcılar Facebook hesaplarıyla giriş yaparak ya da e-posta adresleriyle kayıt olarak kullanmaya başlayabiliyor. İlk açılışta, kullanıcıların karşısına “İlk Puanlama” ekranı geliyor. Bu ekranda kullanıcılardan ilk olarak çeşitli kategoriler altında 10 film puanlaması yapmaları isteniyor. Kullanıcılara ayrıca, IMDb listelerini ve daha önce bu platformda verdikleri puanlamaları da liste olarak TINQ’e istedikleri zaman aktarabilme seçeneği de sunuluyor. TINQ, aynı zevklere sahip farklı kullanıcıların beğenileri ve izleme hareketlerini analiz ederek, kişiye özel “izlemen gerekenler” tavsiyelerini sıralamaya başlıyor.

    TINQ, “Aura” bölümünde kullanıcıların karşısına, her farklı kategori altında aynı beğeni ve tüketim zevklerine sahip diğer kullanıcıları çıkararak ortak zevklere sahip kullanıcıları da biraraya getiriyor. Sürekli olarak gelişim gösteren TINQ, 2016’nın son çeyreğinde kullanıcılara yeni özellikler ve katma değerli servisler sunmaya hazırlanıyor. Uygulama sayesinde kullanıcılar indirimli sinema bileti satın alabilme ve beğendikleri film veya dizileri, anında internet TV ile video on-demand platformlarında indirimli izleme fırsatını yakalayabilecekler. Son olarak TINQ, uygulama olarak akıllı televizyon entegrasyonu ve web sürümü ile sadece bir mobil platform olmaktan çıkmaya hazırlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top