Hesabım
    Nuri Bilge Ceylan'dan Yeni Film Geliyor!

    Yeni film haberi gündemi salladı!

    Dün Fransız televizyon kanalı Arte'nin resmi sayfasında duyurulan, Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filminin haber sosyal medyayı akşamdan bu yana meşgul etti.

    Kanalın ortak yapımcılığını üstlendiği 3 filmin duyurulduğu haberde Fransız sinemacılar Cédric Kahn ve Emmanuel Mouret'in yeni işlerinin yanı sıra ödüllü sinemacımız Nuri Bilge Ceylan'ın da son projesi Türkiye basınından evvel Fransa ile paylaşılmış oldu! 

    Türkçe ismi Ahlat Ağacı olarak açıklanan film projesinde Arte'nin yanı sıra yine Fransa'dan Memento Films'in ve Türkiye'den Zeynep Özbatur Atakan'ın yapım firması olan Zeyno Film'in yapımcılar olduğu bilgisi de paylaşıldı. Henüz Türkiye cephesinde Zeyno Film ya da yapımcı Zeynep Özbatur Atakan'dan resmi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.

    Oyuncu kadrosu ve çekim takvimi henüz belli olmayan filmle ilgili Nuri Bilge Ceylan'ın belirttikleri ise şöyle; "Hoşumuza gitsin ya da gitmesin bazı özelliklerimizi babalarımızdan bize miras kalır. Zayıflıklarını, kimi alışkanlıklarını, takıntılarını ve daha birçok şeylerini kendimize katarız. Bu hikayede de babasıyla kaçınılmaz bir şekilde acı tecrübelerle aynı kaderi paylaşan bir oğlun hikayesi anlatılıyor."

    Filme dair gelen kısacık bilgi ise şöyle; Sinan oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top