Hesabım
    Pele Filmi Hakkında Bunları Biliyor muydunuz?

    Pele bu Cuma sinemalarda!

    Futbol dünyasında bir efsane haline dönüşmüş olan Brezilyalı oyuncu Pêle'nin hayatını işleyen sinema filmi Pele: Bir Efsanenin Doğuşu dublajlı versiyonuyla 30 Eylül'de sinemalarda!

    • Film, 1958 senesinde 17 yaşındaki genç Pêle'nin, Brezilya'nın ilk Dünya Kupasını kazanmasını sağlayan golü atıp bir futbolcu olarak zirveye yükselişini anlatıyor.
    • Futbol kariyerine 1956 yılında Santos Futbol Klübünde başlayan Pele, 1958 yılında katıldığı ilk dünya Kupasında Brezilya'yı zafere götürdü. 1958-1969 yılları arasında takımına 9 şampiyonluk kazandırdı.1970 Son Dünya Kupası Finalini kazandı. 1975 yılında New York Cosmos'da oynadı.1977 yılında faal futbol hayatına son verdi ve 1994'te Brezilya'nın Spor Bakanı oldu.
    • Efsane futbolcunun hayatına içsel bir bakış sunan filmin müziklerini ise Oscar ödüllü besteci A. R. Rahman üstleniyor. Rahman Oscar ödülünü Milyoner'in müzikleri ile almıştı.
    • Filmin FIFA Dünya Kupası 2014 ile birlikte vizyona girmesi planlanıyordu ancak çekimler tahmin edilen zaman içinde tamamlanamadı.
    • Filmin oyuncu kadrosunda; Brezilya Dünya Kupası koçu Feola'yı canlandıran Vincent D'Onoforio, Pêle'ye takma ismini veren ve ezeli rakibi olarak bilinen Jose'yi ise Diego Boneta ve futbolcunun babası rolündeki Seu Jorge bulunuyor. Ünlü futbolcuyu canlandıran isim ise Kevin de Paula oluyor. Tam adı Edson Arantes do Nascimento olan ünlü futbolcuyu canlandıran de Paula'nın ilk oyunculuk deneyimi de bu film ile olacak. 
    • Pele'nin babasını canlandıran Jorge, Wes Anderson'ın Steve Zissou ile Suda Yaşam (2004) adlı filminde Pele'yi canlandırmıştı. 
    • Nijerya, 1967 yılında başlayıp 1970 yılında biten iç savaşta Pele’nin maçını izlemek için Biafra ile yaptığı savaşta ateşkes ilan etmişti.
    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top