Hesabım
    Lenin Türkiye Sineması'na Konuk Oluyor!

    Lenin heykelinin bir rastlantı sonucu Karadeniz sahillerini vurma hikayesi film oluyor!

    1991 yılında Sovyetler Birliği’nin yıkılmasıyla birlikte denize atılan Lenin heykellerinden birinin yıllar sonra Karadeniz’e kıyısı bulunan Düzce’nin Akçakoca ilçesinde sahile vurması film oluyor! 

    Lenin heykeli kasabanın meydanına dikilmesi temelinden yola çıkacak olan filmin yönetmeni Tufan Taştan olacak. Filmin senaryosunda ise yönetmenle birlikte edebiyatçı Barış Bıçakçı imzası var. İsmi Sen Ben Lenin olarak belirlenen flmin çekim hazırlıklarına önümüzdeki günlerde başlanacak. Film, Lenin heykelinin kasaba meydanına dikilmesiyle birlikte, kasabalıların değişen hayatlarını konu alacak.

    Ekim Devrimi'nin lideri Lenin'in ağaç oyma büstünün Türkiye’ye gelişi belediyenin heykeli dikme fikri üzerine dünya basınında yer bulan bir haber olmuştu. Akçakoca’yı turizm ajanslarında en çok arananlar listesine alan haber, birçok turistin geliş sebebi olmuştu. 2009 yılında Ankara ile gerçekleşen bürokratik görüşmelerin sonucunda Lenin heykelinin kasaba meydanına dikilmemesi, kasabaya yapılacak bir müzede sergilenmesi kararı çıkmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top