Hesabım
    Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali Yaklaşıyor!

    Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’ne sayılı günler kaldı.

    Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan BIFED Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali yaklaşıyor. 12-16 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin ana yarışma bölümünde16 film yer alacak.

    58 ülkenin yönetmenlerinden gelen ve 280 belgesel arasından seçilen iddialı yapımları seyircilerle buluşturacak olan festivalde yer alacak belgesellerde ‘çöp’ başta olmak üzere, ‘kömür madenleri ve enerji santralleri’, ‘köye dönüş’, ‘küresel ısınma’ ve ‘yerli halkların yok oluşu’ konuları öne çıkıyor. Festival jürisinde ödüllü belgesel yönetmeni ve akademisyen Can Candan, besteci, mimar ve restoratör Nejat Yavaşoğulları, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi ve belgesel çalışmalarıyla tanınan Özlem Arda, dünya çapında ödüllü belgeselci Alessandro Rossini ve sanat yönetmeni, tasarımcı Selçuk Gürışık'tan oluşuyor. 

    Bozcaada Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz festival için: “Adamızın ekolojik değerlerinin korumayı yerel yönetim olarak en önemli görevlerimizden biri olarak kabul ettik. Ada halkının sanata yakınlığı da bizim bir başka gurur kaynağımız, yapmaya başladığımız bu festival hem yerel bilinci güçlendiriyor, hem dünyanın en önemli belgesellerini izleme fırsatı sunuyor ve hem de çevreye duyarlı olan herkes için yeni bir platform oluşturuyor" diye konuştu.

    7000 TL değerindeki Fethi Kayaalp Büyük Ödülü için yarışacak filmlere verilecek heykelcik bu yıl meşe ağacından yapıldı. Festivalde ikinci olacak filme 5000 TL ve üçüncü filme 3000 TL ödül verilecek. Gaia Ödülünü kazanacak film 2000 TL sahibi olacak.

    Detaylı bilgi için; www.bifed.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top