Hesabım
    Kadıköy Belediyesi Sonbahara Hızlı Giriyor!

    Önümüzdeki serin aylar boyunca sanat programını açıklayan Kadıköy Belediyesi, ilçe sakinlerine dolu dolu bir kış yaşatacak...

    İstanbul'un en sevilen ve kültür-sanata en çok ağırlık veren belediyelerinden olan Kadıköy Belediyesi, kültür merkezleri ile yeni sezona merhaba dedi. Sinemadan tiyatroya, konserlerden sergi ve söyleşilere pek çok etkinliğin planlandığı yeni sezon programı bu hafta açıklandı.

    Belediyenin sinema etkinliklerinden bazılarını sizin için derledk: 

    Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) Onat Kutlar ve arkadaşları tarafından 1965 yılında kurulan Türk Sinematek Derneği’nin 50. yılı dolayısıyla düzenlenen “SİNEMATEK YAŞIYOR! 50. YILDA, 50 FİLM, 50 SUNUM” etkinliğinde sinema tarihinin en iyi filmleri gösterilmesi hedefleniyor. Film gösterimlerinin ücretsiz olduğu etkinlikler serisi 7 Ekim Cuma günü Joseph L. Mankiewicz’in yönettiği 1950 yılı yapımlı “Perde Açılıyor”( All About Eve) filmi ile başladı. Filmi, oyuncu ve yönetmen Aslı Öngören’in sunumuyla izleyici ile buluştu.

    Gelecek programda, 14 Ekim Cuma günü ise sinema tarihinin eşsiz oyuncu ve yönetmenlerinden Charles Chaplin’in “Mösyö Verdoux” filmi, gazeteci yazar Doğan Hızlan’ın sunumu ile sinemaseverlerle buluşacak. 21 Ekim Cuma günü de kült filmlerin usta yönetmeni Stanley Kubrick’in 1968 yılı yapımlı “2001 Uzay Yolu Macerası” (2001: A Space Odyssey) filmi, Prof. Dr. Ali Alpar’ın sunumu ile gösterilecek.

    Kadıköy Belediyesi, ayrıca Fransız Sineması’nı da ekim ayı boyunca ücretsiz olarak izleyicilerle buluşturacak. Fransız Kültür Merkezi ortaklığı ile en yeni Fransız filmlerinden örnekler içeren Film Günleri, Yeldeğirmeni Sanat’ta bu sezon da devam edecek.

    Ekim ayı boyuca Levent Kırca'yı anma gecesi, Yusuf Atılgan söyleşisi ve Ercan Kesal ile Söyleşi gibi etkinlikler takipçileri bekliyor.

    Kadıköy Belediyesi'nin tüm kültür sanat etkinliklerine ulaşmak için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top