Hesabım
    Giovanni Scognamillo Hayatını Kaybetti!

    60 yıldır sinema, fantastik edebiyat, bilim kurgu ve korku edebiyatı üzerine üretim yapan yazar, sinema tarihçisi, araştırmacı, eleştirmen ve çevirmen Giovanni Scognamillo hayatını kaybetti!

    Sinemamızın duayen ismi Giovanni Scognamillo bugün 87 yaşında hayatını kaybetti! Giovanni Scognamillo, bir süredir solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğü Başakşehir Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

    25 Nisan 1929 tarihinde’da Pera’da doğan Scognamillo öğrenimini İtalyan okullarında tamamladıktan sonra sinema sektörüne girdi. 1960’lı yıllarda ülkemizde çekilen İtalyan, Fransız, İspanyol filmlerinde yapım görevlisi ve yönetmen yardımcısı olarak çalışan Scognamillo daha sonra 1974’e kadar bir reklam şirketinin ortaklığını sürdürdü. Çeşitli görevlerden sonra 1988'de emekliye ayrıldı ve emekli olduktan sonra tüm enerjisini yazmaya adadı.

    1940'lı yıllarda sinema yazarlığını Spettacolo, Successo, Ita Cinematografia, Bianco e Nero, Kinematograph Weekly gibi yabancı basın organlarında sürdürdü. Türk basınında çalışmalarını Akşam, Yön, Akis, Yeni Sinema, Ses, Hayat, Güneş, 7 Gün, Yedinci Sanat, Altyazı, Yeni Sinema, Seyir gibi sayısız gazete ve dergide sürdürdü. Ayrıca bugüne kadar 45’i telif 11’i çeviri olmak üzere 56 kitabı yayınlanmış olan Giovanni Scognamillo'nun halen yayınlanmayı bekleyen kitapları da vardı.

    Giovanni Scognamillo'nun ölümünün ardından sosyal medya üzerinden birçok ünlü isim taziye mesajlarını paylaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top