Hesabım
    Sinemanın Tatlı Amelie’si Antalya'ya Geliyor!

    Antalya Film Festivali bu yıl ünlü konukları ile dikkat çekiyor!

    Bu yıl 16-23 Ekim tarihlerinde 53. yaşını kutlayacak olan Uluslararası Antalya Film Festivali ünlü konukları ile dikkat çekiyor. Fransız asıllı Rus vatandaşı Gerard Depardie'nün Uluslararası Antalya Film Festivali'ne geleceği açıklanmıştı. Şimdi de diğer bir Fransız yıldızın, sinemanın tatlı Amelie'si Audrey Tautou'nun festivale katılacağı haberi geldi. Ünlü oyuncu, Fransa’da yaşayan Vietnamlı usta yönetmenTran Anh Hungun yönettiği Sonsuzluk adlı epik filmin gösteriminde sinemaseverlerle buluşacak. Bisikletçi ile Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan kazanan Tran Anh Hung filminde; 19. yüzyıl sonundan 20. yüzyıl sonuna dek uzanan bir süreçte bir ailenin kadınlarının öyküsünü anlatıyor. Film Alice Ferney’in Dulların Zerafeti adlı kitabından serbest biçimde uyarlandı.

    Amelie ile tüm dünya tarafından tanınan ve sevilen Tautou’nun filmografisindeki en önemli eserlerin Anne Fontaine’in yönettiği Coco Chanel'den Önce ve Fransız yönetmen Michel Gondry’nin Boris Vian klasiği Günlerin Köpüğü uyarlaması olduğu söylenebilir. Ayrıca Audrey Tautou'nun en iyi 10 filminden oluşan galerimize göz atabilirsiniz.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 53. Uluslararası Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma jürisi “İngiliz sinemasının Orson Welles”i olarak anılan Hugh Hudson başkanlığında, film yıldızı Andie MacDowell, birçok kült filmle ikon haline gelen Rutger Hauer, Filistin sinemasının uluslararası platformlardaki ateşli temsilcisi Najwa Najjar, 52. UAFF’de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Portakal kazanan Nursel Köse, bağımsız sinemasının önde gelen isimlerinden Wash Westmoreland ve Uluslararası Saraybosna Film Festivali’nin kurucusu ve direktörü ve birçok ödüllü filmin ortak yapımcısı Mirsad Purivatra’dan oluşuyor.

    Uluslararası Uzun Metraj Jürisi; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Müzik, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu kategorilerindeki Altın Portakal ödüllerini belirleyecek. En İyi Film’e 50 bin Euro tutarında para ödülü de verilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Antalya Film Festivali Sümer Tilmaç'ı Unutmuyor!
    • Altın Portakal'da Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu!
    • Ulusal Belgesel ve Kısa Film Seçkileri Açıklandı!
    • Antalya Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma Jürisi Açıklandı!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top