Hesabım
    Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Yönetmenlere Destek!

    Sinema Genel Müdürlüğü, "Proje, Yapım ve Yapım Sonrası Desteği" verecek.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, bu yıl da film çekmek isteyenlere "Proje, Yapım ve Yapım Sonrası Desteği" kapsamında maddi destek sağlıyor.

    Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, "Proje, Yapım ve Yapım Sonrası Desteği" kapsamında, uzun metraj kurgu film yapım, kısa film yapım, animasyon film yapım, belgesel film yapım, senaryo ve diyalog yazım, araştırma-geliştirme, ilk filmini gerçekleştirecek yönetmen ve yapım sonrası türlerinin başvuruları 7 Kasım 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabilir. Başvurular daha sonra Sinema Destekleme Kurulu gündemine alınacak. Bu tarihten sonra yapılacak olan tüm başvurular ise bir sonraki kurul gündemine alınacak.

    Belgesel film yapım, animasyon film yapım, kısa film yapım, senaryo ve diyalog yazım ve araştırma-geliştirme türlerinde destek alan projelerin aynı yıl içerisinde teslim edilmesi gerekmektedir.  

    Sinema Genel Müdürlüğü 2005 yılından beri 379 uzun metraj filme 108.834.646 TL destek verdi. 2015 yılında gösterime giren 139 yerli filmin 31’i Bakanlık tarafından desteklenmiş filmlerdi.

    Ayrıntılı bilgi için: http://www.sinema.gov.tr/TR,143929/basvurular.html

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Yerli Sinemaya Destek!
    • Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Sinemaya Destek Payı Belli Oldu
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top