Hesabım
    Boğaziçi Film Festivali'nden Yerli Sinemacılara Destek!

    "Boğaziçi Film Festivali Yapım Destek Platformu" kapsamında yerli sinemacılar destek bulacak!

    "Boğaziçi Film Festivali Yapım Destek Platformu" kapsamında, yerli sinemacılar aradıkları destekleri buluyor. 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde, TRT'nin kurumsal iş ortaklığı kapsamında destek arayan yerli sinemacılara "TRT Ortak Yapım Ödülü" ve 100 bin liralık "Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü" verilecek.

    TRT'nin kurumsal iş ortağı olduğu ve Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından 10–18 Kasım arası düzenlenecek olan festival hakkında TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Uluslararası Saraybosna Film Festivali ile başlatılan iş birliğinin ardından 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin de kurumsal iş ortağı olmaktan heyecan duyduklarını belirtilerek; "Boğaziçi Film Festivali'nin, genç, dinamik ve kapsayıcı bir festival olarak Türk sinemasının dünya sinemaları arasında hak ettiği yeri almasında çok değerli katkıları olacağına inanıyoruz" dedi.

    Kurumsal iş ortaklığı çerçevesinde, 11–15 Kasım'da bu yıl ilki gerçekleştirilecek "Boğaziçi Film Festivali Yapım Destek Platformu" kapsamında, "TRT Ortak Yapım Ödülü" ve 100 bin liralık "Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü" ile Türk sinemacılar desteklenecek. 

    Festivalin "bogazicifilmfestivali.com" internet sitesi üzerinden 4 Kasım'a kadar başvurulabilecek olan platformda sunum yapmaya hak kazanan proje sahiplerine, bağımsız sinemacılara ve yapımcılara festival stratejileri, ortak yapım, dağıtım ve pazarlama hakkında danışmanlık yapan uluslararası tecrübeye sahip Hayet Benkara tarafından iki günlük eğitim verilecek. Eğitimin ardından projelerin yönetmen ve yapımcıları, festivale davet edilerek sektör profesyonellerine ve temsilcilerine projelerini sunma imkânı elde edecek, seçilen projeler ise festivalin 10 Kasım'daki açılış töreninde ilan edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top