Hesabım
    Mumbai Film Festivali Başladı!

    Türkiye’nin konuk ülke olarak katıldığı, Hindistan’ın önemli film festivali açılışını yaptı.

    Türkiye’nin konuk ülke olarak katıldığı ve bu yıl 18. si düzenlenen Hindistan’ın en önemli film festivalinden Mumbai Film Festivali dün akşam görkemli bir açılış töreniyle başladı. Açılış gecesine festivalin Ulusal Filmler Jüri Başkanı olan yönetmen Reha Erdem ile "Kar Korsanları" filminin yönetmeni Faruk Hacıhafızoğlu katıldı.

    23 yıldır kapalı olan ve restorasyonun ardından festival için ilk kez kapılarını açan tarihi Royal Opera House’ta gerçeşen açılışa Hint yıldız Aamir Khan başta olmak üzere Bollywood’un dünyaca ünlü sanatçıları katıldı. Ulusal Filmler Juri Başkanı olan yönetmen Reha Erdem yaptığı konuşmada, "Bu önemli festivalin jürisinde yer almak onur verici. Burada olduğum için çok mutluyum" dedi.

    27 Ekim'e kadar devam edecek Mumbai Film Festivali’nde “Turkish Focus” başlığı altında AlbümAnnemin YarasıGelinKar KorsanlarıKış UykusuKorMavi BisikletTozUnutursam Fısılda ve 8 Saniye filmleri gösterilecek.

    Festival ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan “Türkiye-Hindistan Televizyon ve Sinema Endüstri Forumu” ile iki ülkenin televizyon ve sinema sektörünün yakınlaşması, ortak yapımlarının önünün açılması ve ortak yapım sözleşmesinin yasal zemininin hazırlanması, iki ülke arasında siyasi, ekonomik, sanatsal ve kültürel işbirliği ile dayanışmaya da katkı sağlaması hedefleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ve Türkiye Mumbai Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla düzenlenen etkinliğin organizasyonunu “Televizyon ve Sinema Flmleri Yapımcıları Meslek Birliği” (TESİYAP) üstleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top