Hesabım
    “Ekşi Elmalar”ın Basın Toplantısı Gerçekleşti!

    “Ekşi Elmalar” hakkında yeni detaylar!

    1970’li yılların Hakkari’sinde muhteşem bir elma bahçesinde başlayıp Antalya’da son bulan Ekşi Elmalar filminin basın toplantısı gerçekleşti. Filmin yönetmeni ve başrolü Yılmaz Erdoğan'a geniş bir oyuncu kadrosu eşlik etti. Önceki gün Ritz Carlton Otel’de gerçekleşen basın toplantısında oyuncular film hakkında açıklamalarda bulundu.

    BKM Film yapımcılığında 28 Ekim’de vizyona girmesi planlanan filmin basın toplantısında senaristi yönetmeni ve başrol oyuncusu Yılmaz Erdoğan, Farah Zeynep Abdullah, Songül Öden, Şükrü Özyıldız, Fatih Artman, Devrim Yakut ve Ersin Korkut hazır bulundu.

    Filmin hikayesi ve kendi rolü için Yılmaz Erdoğan filmin uzun bir yazma sürecinin ardından tamamlandığını belirterek, hikayenin gerçeğe dayandığını söyledi. "Dedemin, teyzelerimin hikayesi diye çok bahsi geçiyor. Bir yönüyle doğru ama değiştirilmiş bir hikaye. Örneğin onlar dokuz kardeşlerdi ben filmde bunu değiştirdim. Vizontele’de yaptığım gibi gerçek hikayeden başka bir kurgusal hikaye çıkardım. Çünkü gerçek hikaye deyince yanlış anlaşılabilir. Bu hikayenin kahramanları hala yaşıyorlar. Yanlış anlayabilirler. Gördükleri her olumlu şey gerçektir. Olumsuzların hepsini ben uydurdum. Benim çocukluğumda bana çok şekil veren bir dönemi anlatmaya çalıştım. Çünkü teyzelerim dünyanın en tatlı insanlarıdır" diyen Erdoğan, "Vizontele serisinin ardından on bir yıl sonra tekrardan bir hikaye ile buluştuk. Aslında Vizontele’nin devamı ama aynı zamanda da tamamen farklı bir hikaye. Aynı coğrafyayı anlatan ama bütün muradı da oradaki dünyayı anlatmak, aşılı aşısız elmaların üzerinden bir metafor kurmaktı. Benim çok mutlu olduğum bir çalışma oldu. Gururla torunuma seyrettiririm. Şimdi geldik işin eğlenceli kısmına. Filmimiz hayrolsun. Bundan sonrası seyirciye emanet. Onlar bilirler hangi filme nasıl davranacaklarını” diye konuştu. 

    Filmde Muazzez karakterini oynayan Farah Zeynep Abdullah; “Muazzez benim için anlatması çok zor. Bıcır ve muzur bir karakter. Hem çok duygusal hem çok mantıklı, hem çok akıllı, hem de çok saf. Hiç evlenmemiş bir kadın” derken, Abdullah’ın canlandırıdğı karakter ile aşk yaşayan Şükrü Özyıldız da canlandırdığı karakterle ilgili; “Özgür belki de doğduğundan beri yaz tatili için ilk kez Hakkari’ye geliyor. Reis’in kızını kaçırmaya çalışıyor. Ama tabii Resi’in kızını kaçırmak öyle kolay bir iş değil” dedi.

    Songül Öden rolüyle ilgili “Oynadığım karakter Türkan. Reis’in en büyük kızı. Komik, anaç, komikliği korkaklığı ile kardeş bir karakter diyebilirim” derken, Yılmaz Erdoğan’ın anneannesi rolüyle izleyici karşısına çıkacak olan Devrim Yakut “Benim karakterimin ismi Ayda. Üç güzel kızın annesi Resi’in de eşiyim. Ayda için sadece şunu söyleyebilirim ki yaşadığı coğrafya gibi bir kadın. Hem çok şefkatli, hem çok bereketli hem de biraz dik duruşlu” diye belirtti.

    Fatih Artman “Ben Hatip karakterini oynuyorum. Reisin yaşadığı yerde devlet memuru olan bir ziraat mühendisi. Aynı zamanda Reis’in elma bahçelerine yardım eden ve kızlarından birine (Şükran Ovalı’nın canlandırdığı Safiyekarakterine) talip olan , utangaç, çekingen, dünyanın en iyi insanlarından biri” diye konuştu. Ersin Korkut ise “Ben filmde Şino karakterini canladırıyorum. Mahallenin muzur çocuğuyum. Aşıklar arasında mektupları götürüp getiren biri. Eros gibi düşünelim” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top