Hesabım
    "Kalandar Soğuğu"nu Kaçırmadınız!

    Ülkemizin bu yılki Yabancı Dilde En İyi Film adayı Başka Çarşamba'da.

    Mustafa Kara’nın ikinci uzun metraj filmi, ülkemizin bu yılki Yabancı Dilde En İyi Film aday adayı Kalandar Soğuğu kaçıranlar veya tekrar izlemek isteyenler için yarın "Başka Çarşamba"da!

    Karadeniz’in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet'in hayatının bir bölümünü konu edinen film Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Ulusal ve Uluslararası Yarışma olmak üzere iki ayrı bölümde yarışmış ve Uluslararası yarışmada ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü, ulusal yarışmada ise Jüri Özel Ödülü, En İyi Müzik ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere toplam dört ödülle geri dönmüştü. Filmin ödül yolculuğu 28.Tokyo Uluslararası Film Festivali'nin Ana Yarışma Bölümü'nde de devam etmiş, film Tokyo Film Festivali'nin en prestijli ödüllerinden biri olan En Iyi Yönetmen Ödülü ve En İyi Film Ödülü'nü almıştı.

    Yönetmenliğini Mustafa Kara’ın üstlendiği filmin sınırlı oyuncu kadrosunda yönetmenin yanı sıra Tuncer SalmanHaydar ŞişmanNuray YeşilarazHanife Karaİbrahim KuvvetMuzaffer Şen , Hasan Fehmi Hizal ve Ahmet Kayar yer alıyor.

    16 Eylül 2016'da vizyona giren başarılı filmi kaçıran İstanbul, Ankara ve İzmirliler, Başka Sinema sayesinde Kalandar Soğuğu'nu yarın izleyebilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top