Hesabım
    57. Selanik Uluslararası Film Festivali'nde Zeki Demirkubuz Rüzgarı!

    Türk sinema tarihinin en önemli yönetmenleri arasında gösterilen Zeki Demirkubuz Yunanistan'da!

    Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen 57. Selanik Uluslararası Film Festivali'nde Zeki Demirkubuz filmleri gösterilecek! Ünlü yönetmenin filmleri 57. Selanik Uluslararası Film Festivali kapsamında Balkan Survey bölümünde gösterilecek. Zeki Demirkubuz'un tüm filmlerinden oluşan program 3-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak festivalde sinemaseverler ile buluşacak. Balkanların en önemli festivallerinden biri olan etkinliğin fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz. Selanik Film Festivali'nde 15 Yunanistan yapımı kurmaca filmin prömiyeri yapılacak, ayrıca daha önce gösterime girmiş 11 film ve çeşitli festivallerde yer almış ödüllü kısa filmler de festivalde gösterilecek yapımlar arasında yerini alıyor.

    57. Selanik Uluslararası Film Festivali, Yunanistan izleyicisinin çok sevdiği yönetmen Jim Jarmusch'un son filmi Paterson ile açılışını gerçekleştiricek. Festivalde Balkan Survey bölümüne katılan diğer isimlerin arasında Reha Erdem, Barış Kaya, Cristi Puiu, Paul Negoescu, Faton Bajraktari, Ana-Felicia Scutenicu ve Petar Valchanov yer alıyor. 

    1994 yılında ilk olarak “C Blok” filmiyle beyazperdede adını duyuran Zeki Demirkubuz, sonrasında çektiği filmlerle Türk sinemasına seviye atlatan yönetmenlerden biri olmuştu. Demirkubuz daha önce yaptığı açıklamada hapishanede geçirdiği zamanların hayatını ve sinema kariyerini ne kadar etkilediğinden bahsetmişti. Ünlü yönetmenin 12 Eylül darbesinde cezaevinde kendisinin de katıldığı açlık grevine dair şöyle bir anısı var: "Mesela ben, o dönemde, açlık grevinin 35. gününde, şöyle rüyalar görüp hayaller kuruyordum; Çocukluğum Isparta’da geçti. Orada her şey gülden yapıldığı için, annem de gül reçeli yapardı. O reçeller hep tenekelerde olurdu. Ve ben o gül reçelinin olduğu tenekelerden birini başımdan aşağı boca edip, reçelden yediğimi hayal ederdim. İnsanız sonuçta."

    Masumiyet”, “Yazgı” ve “Kader” gibi filmlerle Türk sinemasına damgasını vuran ünlü yönetmen 20-27 Ekim tarihleri arasında Mumbai Film Festivali'nin de konuğu olmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top