Hesabım
    Yağmurlarda Yıkansam'ın Genç ve Başarılı Yönetmeni Gülten Taranç!

    Önce yurtdışından ardından Antalya'dan ödülle dönen genç ve yetenekli yönetmen Gülten Taranç festival sonrası sorularımızı yanıtlamıştı. Filmin vizyonuyla bu keyifli sohbeti anımsamak ve anımsatmak istedik..

    Merhabalar Gülten; seninle geçtiğimiz yılki Antalya Film Forum’da tanışmıştık. Azimle çektiğin filmi, geçtiğin zorlu süreçleri anlatıyor, kendini ifade etmeye çalışıyordun. Bir yılın ardından sonra Antalya Film Festivali’nde yarışan filmin Yağmurlarda Yıkansam, Renkahenk bölümünde seyirci ödülü kazandı. Film 1 yıldır nasıl bir serüvenden geçti, o noktadan başlayalım istersen?

    Gülten TarançFilmi çekmek kadar, göstermek, dağıtmak, izleyiciyle buluşturmakta büyük bir çaba gerektiriyormuş. Filmin bitmesinin ardından pek çok festivale başvuruda bulunduk, Cannes Film Festivali’nin market bölümüne katıldık, Barcelona Film Festivali’nden Altın Aslan, Arnavutluk’ta düzenlenen  Balkan Film Food Festivali’nden  En iyi Film ödülüyle döndük. İtalya, İspanya, Bulgaristan, Rusya, Makedonya, Endonezya’da düzenlenen festivallerde yarıştık, gösterimlerimiz oldu. Hatta Rodos’a gittik festival var dediler, yarışıyorsunuz dediler, gittik ama festival yokmuş, böyle komik durumlarda yaşadık ama hiçbir ödül hiçbir festival haberi bizleri kendi ülkemizde gösterime kabul edildiğimizi duyduğumuz kadar sevindirmedi. 53. Antalya Film Festivali Renkahenk Seçkisi’nde olmak, sesimizi duyurabilmek ve bu kadar prestijli bir festivalle Türkiye’deki festival sürecimizin başlamış olması bizleri gururlandırdı, izleyicilerin oylarıyla bir ödül almak çok anlamlı ve bu kadar zorluklarla çıkılan bir yolun takdiri diye düşünüyorum.

    Açıkçası  filmin sonrasında da çok emek harcadık, dağıtımcınız ya da sektörden güçlü bir yapımcınız olmadığında her şey çok zor ilerliyor, maddi-manevi olarak zor bir süreç...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top