Hesabım
    Boğaziçi Film Festivali Yarışma Filmleri Belli Oldu!

    4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali yarışmacıları açıklandı.

    10-18 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve Medya Akademisi tarafından bu yıl 4.sü düzenlecek Uluslararası Boğaziçi Film Festivali için geri sayım başladı!

    Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Ulusal Uzun Metraj yarışması için 68, Ulusal Kısa yarışmalara (Belgesel, Kurmaca) ise 347 film başvurdu. Festivalin seçici kurulunun değerlendirdiği filmlerden yarışma programına seçilenler belli oldu. 

    Ulusal Uzun Metraj Yarışma programında Reha Erdem’in son filmi Koca Dünya, Derviş Zaim’in son filmi Rüya, Mehmet Can Mertoğlu’nun  ilk uzun metraj filmi Albüm, Ümit Köreken’in filmi Mavi Bisiklet, Kıvanç Sezer’in ilk uzun metraj filmi olan Babamın Kanatları, M.Tayfur Aydın’ın ikinci uzun metraj filmi olan Siyah Karga, Bedir Afşin’in Son Kuşlar ve Gözde Kural’ın ilk uzun metraj filmi Toz, “En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü” için yarışacak.

    Ayrıca Boğaziçi Film Festivali'nin "Boğaziçi Film Festivali Yapım Destek Platformu" kapsamında yerli sinemacılara vereceği desteğe ilişkin haberimize buradan, Boğaziçi Film Festivali kapsamında 16–17–18 Kasım'da gerçekleşecek Robert Mckee seminerleri haberimize ise buradan ulaşabilirsiniz.

    Festivalin diğer yarışma adayları ise şu şekilde;

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Boğaziçi Film Festivali'nden Yerli Sinemacılara Destek!
    • Hollywood’un Teorisyeni Robert McKee Türkiye'ye Geliyor!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top