Hesabım
    Mavi Bisiklet 4.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde Seyirciyle Buluştu!

    4.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin ikinci gününde Mavi Bisiklet gösterimi gerçekleşti!

    Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken’in ilk uzun metrajlı sinema filmi Mavi Bisiklet 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde büyük ödül için yarışıyor! 

    Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından 10-18 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 4.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin ikinci gününde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalistlerinden Ümit Köreken’in Mavi Bisiklet filmi Atlas Sineması’nda seyirciyle buluştu.

    Film sonrası gerçekleşen söyleşide Ümit Köreken, Nursen Çetin Köreken ve Mehmet Cemal Toz filmi izleyenlerin sorularını yanıtladı. Filmin bütçesi, alınan destekler ve sinemacıların neden Türk Sinemasını bir İran Sineması gibi olmadığına yönelik soruların cevaplarına Ümit Köreken, Nursen Çetin Köreken ve Mehmet Cemal Toz şu cevapları verdi; “Filmin bütçesini oluşturmak sadece alınan desteklerin ötesinde büyük bir çalışmanın ürünüdür. Yıllarca verilen emek, koşuşturma, çalışmak, daima ve sadece çok çalışmaktır. Alınan desteklerdeki rakamlar buz dağının görünen yüzüdür. Altındaki emek ve çalışmayla ulaşılan nice destekler vardır ki bu gerçekten önemlidir. Biz çekimlerimizi yaparken doğal süt, kaymak ve organik yiyecekleri setimize her gün gönülden getiren bir Akşehirli ile tanıştık. Bizim için gittiğimiz, çekim yaptığımız ve iletişimi gönülden kurduğumuz insanların bu katkıları gerçekten çok önemlidir. İran Sineması konusuna gelince, bu kültürel bir geçmişin ve alt yapının bugüne taşınmasıdır. İran Sineması bugün bir anda parlamadı. Bu geçmiş tarihe ait olan birikimin bugüne taşınmasıydı. Bizim de sinemamız için aynı şey geçerli. Kültürel tarih ve geçmiş sinemayı da etkiliyor elbette. Gurur duyulacak işler ve ödüller çok önemli bir şeyi de beraberinde getiriyor. Bundan sonrası için işimizi bir çıta daha yukarı taşımalıyız.”

    Geçtiğimiz haftalarda Uluslararası Antalya Film Festivali’nde “En İyi Film”, “En İyi Senaryo” ve “En İyi Yönetmen” ödüllülerini kazanan filmi annesi ve kızkardeşiyle yaşayan 13 yaşında bir çocuk olan Ali'nin, büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere kendince çözüm arayışını konu alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top