Hesabım
    Sinemaseverler Reha Erdem’in Son Filminde Buluştu!

    Reha Erdem’in son filmi “Koca Dünya” sinemaseverlerle buluştu.

    !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin geçen yıl başlattığı ve ilham veren filmlerin gösterimlerini yaptığı “!f İlham Serisi”nin film gösterimi dün akşam Kanyon Cinemaximum'da gerçekleştirdi.

    Etkinlik kapsamında Reha Erdem’in son filmi “Koca Dünya” sinemaseverlerle buluştu. Film ekibinin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Yeşim Ustaoğlu, Funda Eryiğit, Yiğit Özşener, Pelin Esmer, Derya Alabora, Damla Sönmez, Jale Arıkan, Serdar Orçin gibi sinema dünyasından yönetmenler ve oyuncular da yer aldı. Gösterimin ardından Reha Erdem, !f İstanbul’un Direktörü Serra Ciliv’in sorularını yanıtladı.

    Erdem, “Niye film yapıyorsun” sorusuna “Kendimi iyi etmek için” yanıtını verdi. Film çekmenin “Umut var” demek olduğunu belirten Erdem, “Umuttan çok pozitif olmaya inanıyorum ama. Pozitif olmadan film yapılamaz, pozitif olmamız gerekiyor. Dün, bugün ve her zaman” dedi. “Bana özgürlük alanı sunan, bana hayal kurdurtma imkanı veren ve bana yenilikler sunan filmleri seviyorum” da diyen Erdem, filmin başrol oyuncuları Ecem Uzun ve Berke Karaer’e özellikle teşekkür ederek, Ecem Uzun için “O, mucizevi bir şey. Onu daha çok fazla izleyeceksiniz” dedi.

    Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’yle dönen, Eylül’de gerçekleşen Adana Film Festivali’nden de “En İyi Film”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”,  “Türkan Şoray Umut Genç Veren Kadın Oyuncu” ve “Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü” dallarında ödülleri toplayan filmin vizyon tarihi ise henüz açıklanmadı.

    Bir sonraki !f İlham filmi “Tereddüt”

    “!f İlham Serisi”, Aralık ayında Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi “Tereddüt”ün gösterimiyle devam edecek. Mars Cinema Group ortaklığında gerçekleşecek !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali ise, 16-26 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul’da, 2-5 Mart 2017 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top