Hesabım
    Dijital Para Bulundu

    Hollywood treni erken yakaladı

    Sinema dünyasının teknolojik gelişmelerden nasibini hızla aldığını ve Hollywood'un dev stüdyolarının teknolojiye teslim bayrağı açtığından bahsetmiştik. Variety'nin haberine göre sinema dünyasını dijitalleştirmeye kararlı olan Access IT, 4000 sinema salonuna yeni teknolojiyi yerleştirme projesi için gerekli kaynağı buldu.

    GE Commercial Finance, Access IT'ye, projesinin hayata geçirebilmesi için 217 milyon dolar kredi verecek ve Kuzey Amerika'da 4000 sinema salonu 2007'ye dijital projektörlerle girecek.

    Dijital projektörler üreten Christie/AIX firmasının Disney?le yola çıkardığı trene Fox?un da yetiştiğini daha önce duyurmuştuk. İki firmanın ardından Universal, Sony ve DreamWorks de Christie ile anlaşmaya vardılar.

    Yapılan anlaşma gereği başta Carmike Cinema Group?a ait 2300 salon olmak üzere sinemalar dijitalleşecek. Christie aynı zamanda stüdyoların dijital teknolojiye uyum masraflarında da destek olacak. Amerika'da esmeye başlayan diji rüzgarların ülkemize ne zaman varacağı ise henüz belirsiz.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top