Hesabım
    IMDB 250'de Bir Türk Yapımı!

    "Babam ve Oğlum" IMDB'nin en iyi 250 film listesine giriş yaptı.

    Sinemaseverlerin en güvenilir bulduğu ve sevdiği filmlere oy vererek son gelişmeleri takip edebildiği film veritabanı IMDB'nin, kullanıcılarının verdiği puanlara göre güncel bir "En İyi 250 Film" listesi tuttuğu bilinen bir detay. Ancak bu listede yeniden bir Türk yapımının da yer aldığı yepyeni bir bilgi!

    Usta yönetmen Çağan Irmak'ın duygu yüklü yapımı Babam ve Oğlum kullanıcılardan aldığı puanlar ile 10 üzerinden 8,3 alarak listenin 81. sırasını kapmayı başardı. Filme oy veren kullanıcı sayısı şu an için 36.754 kişi. Başarılı yerli dramdan sonra gelen film ise Martin Scorsese imzalı ve usta oyuncu Robert De Niro başrollü klasik Taksi Şoförü oldu. Arabistanlı LawrenceBülbülü ÖldürmekSil BastanFull Metal Jacket ve Amadeus gibi yapımlar ise yerli dram filminin gerisinde kaldı. 

    Listenin ilk 2 sırasında 9,2 puanla Esaretin Bedeli ile Baba bulunurken, listenin 3. sırasında ise devam halkası Baba 2 9 puanla yer buluyor. Listenin 4. sırasından 9. sırasına dek ise 8,9 puan alan, sırasıyla; Kara Şövalye12 Öfkeli AdamSchindler'in ListesiUcuz RomanYüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü ve Iyi, Kötü ve Çirkin yer alırken, listenin ilk 10'unun son filmi ise 8,8 puanla Dövüş Kulübü.

    ‘Babam ve Oğlum’ vizyonda olduğu 2005 senesinde 4 milyona yakın seyirciye ulaşmıştı. Daha önce Kış Uykusu ile Eşkıya filmleri de listeye girmeyi başarmış, ancak kalıcı olamamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top