Hesabım
    Fantastik Canavarlar Cesur Prenseslere Yenildi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'te bu hafta zirve değişikliği mevcut. Geçtiğimiz hafta zirveyi ele geçiren fantastik yapım Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar bu hafta yerini kaybederken, yeni nesil Disney prensesi Moana bomba gibi bir açılışla zirveyi kapmayı başardı. Ancak listenin ilk 3'ü büyülü dünyaları işleyen yapımlar oldu.

    Listenin zirvesinde bu hafta Disney'in güçlü prensesi Moana yer aldı. Cesur prensesin yarı-tanrı Maui ile çıktığı macerayı işleyen film açılışıyla birlikte zirveye oturarak 55,5 milyon dolar kazandı. 81,1 milyon dolar bütçeli yapım daha ilk haftasından bütçesini çıkaracağını garantilemiş oldu. Listenin 2. sırasında ise geçtiğimiz hafta zirveyi kapan ancak çabuk kaybeden, büyülü dünya Harry Potter'ın spin-off projesi Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar yer buldu. Eddie Redmayne başrollü fantastik yapım 2. haftasında 1 sıra geriledi ve  45,1 milyon dolar kazandı. Listenin 3. sırasında ise Benedict Cumberbatch başrollü Doktor Strange yer aldı. Scott Derrickson'ın eleştirmenlerden yüksek notlar alan fantastik 4. haftasında bir sıra daha gerileyerek 13,3 milyon dolar gişe yaptı. 

    Listenin 4. sırasında ise iki casusun aşkını işleyen Müttefik yer buldu. Brad Pitt ve Marion Cotillard başrollü casusluk filmi açılışını 13 milyon dolar ile yaptı. Filmin 81 milyon dolarlık bütçesini çıkartıp çıkartmayacağı merak konusu... Listenin ortasına geldiğimizde ise 5. sırada yılın en beklenen filmlerinden biri olan bilim kurgu türündeki Arrival yer aldı. 3. haftasında 1 sıra gerileyen Amy Adams başrollü yapım haftasonunda 11,2 milyon dolar kazanarak 47 milyon dolarlık bütçesini çıkartmış oldu. Listenin 6. sırasında ise 90'ların favori oyuncaklarını beyazperdeye taşıyan Troller yer aldı. Sevimli troll Poppy'nin fantastik macerası 4. hafta kapanışını 10,3 milyon dolar ile yaptı. Bu hafta 3 sıra birden gerileyen animasyon yapım 125 milyon dolarlık bütçesini bu hafta itibariyle aşmayı başardı. Animasyon yapımı 7. sıradan takip eden film ise komedi türü Almost Christmas oldu. Eğlenceli yılbaşı komedisi 3. hafta kapanışını 7,6 milyon dolar ile yaptı. Geçtiğimiz haftaya göre 2 sıra gerileyen film öbür yandan bu hafta %4.9'luk bir yükseliş yaşadı.

    Listenin son 3'ü açılırken, açılışını yapan film Bad Santa 2 oldu. Eğlenceli yılbaşı komedisi düşük bir açılış yaparak 6,1 milyon dolar kazandı. Listenin 9. sırasında ise seyircilerini bir savaş alanının dehşet verici atmosferine götüren Savaş Vadisi - Hacksaw Ridge yer aldı. Mel Gibson'ın yönetmen koltuğuna oturduğu film 4. hafta kapanışını 5,4 milyon dolar ile yaptı. Listenin son filmi ise The Edge of Seventeen oldu. Gençlik komedisi 2. haftasını 2,9 milyon dolar ile kapattı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top