Hesabım
    Erdal Tosun Yaşamını Yitirdi!

    Ünlü oyuncu trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

    1981 yılında "Mine" adlı filmle oyunculuk kariyerine adım atan usta oyuncu Erdal Tosun, bu sabah itibariyle yaşamını yitirdi. Ünlü oyuncunun vefatının sebebi ise talihsiz bir trafik kazası...

    Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağında meydana gelen trafik kazasında hakimiyetini kaybeden bir araç Tosun'un aracının üzerine düştü. Sabah saat 06.30 sıralarında Maslak’tan Sarıyer istikametinde gerçekleşen kazada Tosun olay yerinde hayatını kaybetti. Tosun’un cenazesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

    Devlet Konservatuvarı mezunu tiyatrocu ve oyuncu Tosun, kariyeri boyunca VizonteleG.O.R.A., Çalgı ÇengiÇakallarla Dans ve Kara Bela gibi sevilen sinema filmlerinin yanı sıra boy gösterdiği pek çok tiyatro oyunuyla da tanınıyordu. 9 Nisan 1963 doğumlu oyuncu henüz 53 yaşındaydı.

    Erdal Tosun'un babası Necdet Tosun da, Almanya'ya gittiğinde geçirdiği bir trafik kazası sonrası ağır yaralanmıştı. Tosun İstanbul'a getirildikten 13 gün sonra 10 Mayıs 1975'te hayatı kaybetmişti. 

    Canlandırdığı karakterlerin efsane replikleriyle gönüllere kazınan Erdal Tosun'a Tanrıdan rahmet, ailesine sabır ve tüm sinema camiasına baş sağlığı dileriz.

    Haber ve fotoğraf kaynak : CNNTURK

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top