Hesabım
    Jackie Filminden Altyazılı Fragman!

    "Jackie" tarihin en ünlü suikastlerinden birinin perde arkasını anlatacak.

    Amerikan başkanı John F. Kennedy ve eşi Jacqueline Kennedy elbette ki tarihin en tanınan simalarındandır. Kennedy'nin Dallas'ta uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesi de Amerikan tarihine damgasını vuran en büyük yaslardan biri olmuştur. Ancak bu suikasti işleyen pek çok yapım bulunsa da eşinin ölümünün ardından 2 çocuğuyla tek başına kalan first lady Jacqueline "Jackie" Kennedy'nin hikayesi pek dile getirilmez. Ancak No ve The Club gibi başarılı yapımların yönetmeni Pablo Larraín bu açığı kapatıyor.

    Filmin başrolünde 1994 yılında Sevginin Gücü ile başladığı 22 yıllık kariyerinde Goya’nın Hayaletleri, V, Boleyn Kızı ve Siyah Kuğu gibi pek çok unutulmaz yapımda boy gösteren Natalie Portman yer alıyor. Eşinin ölümünün ardından gelen yas tutma sürecini anlatan yapımda Jackie rolündeki Portman'a Kennedy döneminde adalet bakanlığı ve danışmanlık yapmış olan Robert Kennedy rolünde Peter Sarsgaard ve Jackie'nin yakın arkadaşı ve Beyaz Saray görevlisi Nancy Tuckerman rolünde Greta Gerwig eşlik ediyor. Filmin kadrosunda aynı zamanda John HurtBilly CrudupJohn Carroll LynchRichard E. Grant ve Max Casella da yer alıyor. Yapımcılığını Darren Aronofsky'nin üstlendiği filmin senaryosu ise Labirent: Ölümcül Kaçış'ın senaristlerinden Noah Oppenheim tarafından yazıldı.

    Jacqueline Kennedy'nin eşinin ölümünden sonra yaşadığı yas dönemine, çocuklarını teselli edebilme gücünü bulma arayışına ve eşinin Amerika'ya olan katkılarını duyurabilme çabasına odaklanan film, ülkemizde 20 Ocak 2017'de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top