Hesabım
    ABD Box Office Listesinde Cesur Prenseslerin Egemenliği!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'te bu hafta da zirve Disney'in cesur prenseslerinin oldu. Geçtiğimiz hafta zirveyi ele geçiren yeni nesil Disney prensesi Moana bu hafta da yerini korumayı başardı.

    Listenin zirvesinde bu hafta da Disney'in güçlü prensesi Moana yer aldı. Cesur prensesin yarı-tanrı Maui ile çıktığı macerayı işleyen filmgeçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da zirveye oturarak 28,3 milyon dolar kazandı. 81,1 milyon dolar bütçeli yapım daha 2. haftasından bütçesini çıkarmayı başardı. Listenin 2. sırasında ise geçtiğimiz hafta 2. sıraya düşen, büyülü dünya Harry Potter'ın spin-off projesi Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar yer buldu. Eddie Redmayne başrollü fantastik yapım 3. haftasında yerini korumayı başardı ve 18,5 milyon dolar kazandı. Listenin 3. sırasında ise  yılın en beklenen filmlerinden biri olan bilim kurgu türündeki Arrival yer aldı. 4. haftasında 2 sıra yükselen Amy Adams başrollü yapım haftasonunda 7,3 milyon dolar kazandı. Böylece bilim kurgu yapımı toplamda 73 milyon dolar hasılat elde ederek, 47 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamaya çok yaklaştı.

    Listenin 4. sırasında ise iki casusun aşkını işleyen Müttefik yer buldu. Brad Pitt ve Marion Cotillard başrollü casusluk filmi geçtiğimiz haftaki yerini koruyarak 7 milyon dolar ile yaptı. 2. haftasında toplam 28,9 milyon dolarlık hasılatı olan filmin 81 milyon dolarlık bütçesini çıkartıp çıkartmayacağı merak konusu... Listenin ortasına geldiğimizde ise 5. sırada Benedict Cumberbatch başrollü Doktor Strange yer aldı. Scott Derrickson'ın eleştirmenlerden yüksek notlar alan fantastik 5. haftasında 2 sıra daha gerileyerek 6,4 milyon dolar gişe yaptı. Listenin 6. sırasında ise 90'ların favori oyuncaklarını beyazperdeye taşıyan Troller yer aldı. Sevimli troll Poppy'nin fantastik macerası 5. hafta kapanışını 4,6 milyon dolar ile yaptı. Bu hafta geçtiğimiz haftaki yerini korumayı başaran animasyon yapım 125 milyon dolarlık bütçesini geçtiğimiz hafta itibariyle aşmayı başarmıştı. Listenin 7. sırasında ise seyircilerini bir savaş alanının dehşet verici atmosferine götüren Savaş Vadisi - Hacksaw Ridge yer aldı. Mel Gibson'ın yönetmen koltuğuna oturduğu film 5. hafta kapanışını 3,4 milyon dolar ile yaparak geçtiğimiz haftaya göre 2 sıra yükselmeyi başardı.

    Listenin son 3'ü açılırken, açılışını yapan film Bad Santa 2 oldu. Eğlenceli yılbaşı komedisi düşük bir açılış yaparak 3,2 milyon dolar kazandı. Listenin 9. sırasında ise beklenenin çok altında bir açılış yapan Şeytanın Oğlu filmi yer aldı. Aaron Eckhart başrollü film açılışını 2,6 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin sonunu getiren film ise komedi türü Almost Christmas oldu. Eğlenceli yılbaşı komedisi 4. hafta kapanışını 2,5 milyon dolar ile yaptı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top