Hesabım
    BBC “100 Kadın 2016”yı Yayınlamaya Başladı!

    BBC'nin dünya çapında etki yaratmış ve ilham vermiş 100 kadın seçkisi yayınlanıyor.

    BBC’nin her yıl dünya çapında etki yaratan ve ilham veren 100 kadını seçtiği sezon başladı. 100 Kadın sezonu boyunca belgeseller, röportajlar ve haberlerle bu kadınların hayatlarına, başarılarına, karşılaştıkları zorluklara dikkat çekiliyor.

    BBC bu yıl, “100 Kadın” (100 Women 2016) için Türkiye'den seçilen Seyhan Arman'ın röportajını yayınlandı. 2011 yılında “Teslimiyet” filmi ile 22. Ankara Uluslararası Film Festivali’nden Jüri Oyunculuk Özel Ödülü alan, geçtiğimiz yıl İnsan Hakları ve En İyi Yabancı Film ödüllü “Nerdesin Aşkım?” kısa filminin başrolü, katıldığı birçok uluslararası festivalden beğeni ile dönen sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman’ın “100 Kadın” projesi için aktardıkları geçtiğimiz gün yayınlandı.

    Sezon boyunca söyleşiler, fotoğraf çekimleri ve anlatılarla 100 kadının hikayesini seyircilerine aktaran program için BBC ekibi İstanbul'a gelmiş ve 2016’nın 100 Kadın listesindeki tek trans kadın olan, oyuncu ve insan hakları aktivisti Seyhan Arman ile 3 gün boyunca belgesel için çekim gerçekleştirmişti.

    Bu sene 4. yılına giren 100 Women projesi, BBC'nin bütün dünyaya yaptığı televizyon, radyo ve internet yayınlarında kadınların daha iyi temsil edilmesini hedefliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top