Hesabım
    2. Akdeniz Belgesel Film Günleri Geliyor!

    2. Akdeniz Belgesel Film Günleri 16 Aralık'ta başlıyor!

    Türkiye’den kolektif hafızada yer alan olaylara dair hikâyeleri bir araya getiren  Akdeniz Belgesel Film Günleri bu sene 2. yaşını kutluyor. 16-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. Akdeniz Belgesel Film Günleri bu sene yerinden edilmelerle yüzleşmeye, onlara belleklerimizde yer açmaya davet ediyor.

    Seçkinin ana teması bu yıl yerinden edilme, bellek ve yüzleşme olarak belirlendi. Mersin’den Barış akademisyenlerinin, öğrencilerin Akdeniz Belediyesi Kültür Birimi’yle ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte Türkiye’den toplumun hafızasında yer tutmuş olaylara dair sekiz film seyircinin beğenisine sunulacak.

    2. Akdeniz Belgesel Film Günleri 16 Aralık akşamı, Ermenilerin yaşadığı trajedinin ağızdan ağıza anlatıldığı acı hikâyeleri konu edinen “Ötekiler” belgeseliyle açılacak. Belgesel Günlerinin programında yer alan filmler arasında, Gazi Mahallesi Katliamının kurbanlarının yaşadıklarının anlatıldığı filmlerden,

    Suriye’de yaşanan savaş sonrası evini terk etmek zorunda kalan ve ülkesine barışı çekeceği filmlerle getirmeye çalışan bir sinemacının hikâyesini anlatan “Kameralı Çocuk”a, Documentarist 2016’nda Yeni

    Yetenek Ödülü kazanan “Hatırlıyorum”dan, Barış İçin Kadın Girişimi’nin Cizre ve Silopi’deki tanıklıklarını konu alan “Kadınlar Cizre ve Silopi’yi Anlatıyor”a kadar çeşitli konulara yayılan bir dizi belgesel yer alıyor.

    Film gösterimlerinin yanı sıra etkinlik kapsamında söyleşiler de yapılacak. 2. Akdeniz Belgesel Film Günleri'nde üç gün sürecek gösterim ve yan etkinlikler Akdeniz Belediyesi Gösterim Salonu'nda ücretsiz olarak izlenebilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top