Hesabım
    “Scrabble”ın Festival Yolculuğu Devam Ediyor!

    “Scrabble” filmi “İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali”nde yarışacak.

    Önceki filmi “Nerdesin Aşkım?” ile katıldığı festivallerden “İnsan Hakları Ödülü” ve “Mükemmelik Ödülü” ile dönen Merve Gezen'in yeni filmi Scrabble için festival yolculuğu sürüyor.

    Birçok açıdan farklı dört kadını, Scrabble oyununun başına oturtarak kaderlerini ve trajik sonlarını masaya yatıran kısa film, 14-21 Aralık tarihleri arasında yirmi sekizincisi düzenlenen “İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali”nde yarışacak. Filmin gösterimleri 16 Aralık Cuma saat 18:00’de ve 17 Aralık Cumartesi saat 14:00’de Alman Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Film, son olarak bu yıl düzenlenen 17. İzmir Kısa Film Festivali ve 4. Uluslararası Antakya Film Festivali”nde yer almıştı.

    “Scrabble”ın başrollerinde Janset Paçal, Defne Halman, Kadriye Kenter ve Özge Erdem gibi başarılı oyuncuların yanı sıra Asyak Akınhay ve Cemre Naz Derin adlarında iki çocuk oyuncu da yer alıyor.

    Merve Gezen filmle ilgili olarak şunları söylüyor; “Türkiye’de doğup büyümüş bir kadın olarak bu ülkede şiddete maruz kalıp öldürülen kadınların dramını gözler önüne sermek istedim. Bu senaryoyu yazarken son beş senede işlenen kadın cinayetlerini, yerlerini, öldürülme nedenlerini, öldürülme şekillerini, yaşlarını, aile profillerini içeren sayfalarca yazı ve haber okudum. Dolayısıyla film, gerçek olaylardan esinlenilerek yazıldı. Ancak beni, bu senaryoyu yazmaya iten en önemli olay, Şubat 2015’te evine giderken vahşice öldürülen Özge Can Aslan adlı üniversite öğrencisidir.”

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top