Hesabım
    !f İstanbul’un Açılış Filmi "Ay Işığı"!

    16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin açılış filmi belli oldu.

    16-26 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul’da, 2-5 Mart 2017 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali programı yavaş yavaş belirlenmeye başladı. Festivalin açılış filmi yılın en beğeni toplayan yapımlarından Ay Işığı olacak!

    Eleştirmenlerce ‘yılın en iyi filmi’ olarak gösterilen, Oscar yarışının da en güçlü adaylarından olan film !f İstanbul’un Açılış Gecesi’nde Türkiye prömiyerini yapmış olacak. “Brother/Sister” üçlemesiyle tanınan, modern tiyatronun en parlak ve ödüllü oyun yazarlarından Tarell Alvin McCraney’nin hayatından otobiyografik izler taşıyan “In Moonlight Black Boys Look Blue” adlı oyunundan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Variety’nin 2016’nın en dikkat çeken yönetmenler listesinde işaret ettiği Barry Jenkins oturuyor.

    Trevante Rhodes, Ashton Sanders, Alex R. Hibbert, Naomie Harris, André Holland, Mahershala Ali, Jharrel Jerome, Jaden Piner ve Janelle Monáe’den oluşan oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, ünlü film eleştiri sitesi Metacritic’te “evrensel beğeni” anlamına gelen 100 üzerinden 99 puanla “Tüm zamanların en yüksek puanlı dördüncü filmi” oldu. Hollywood Reporter’ın “Kimliği yüzünden dışlanmış, dünyada yalnız bırakılmış herkesin yüreğini titretecek” diyerek övdüğü, yönetmen Jenkins’i de “takip edilmesi gereken yeni bir ses” olarak işaret ettiği “Ay Işığı", IndieWire’da “Öfke ve çaresizliği katıksız bir samimiyetle anlatıyor”, Rolling Stone’da “Salondan bambaşka insanlar olarak ayrıldık”, ScreenCrush’ta ise “Güzelliği neredeyse can yakan, şiir gibi bir başyapıt” sözleriyle yılın en iyi filmlerinden biri olarak gösterildi.

    Film en son, Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği’nce ‘yılın filmi’ seçilmiş, Gotham Bağımsız Film Ödülleri’nde “En İyi Film”, “En İyi Senaryo”nun yanı sıra  ve oyuncu ekibine de Jüri Özel Ödülü’nü kazandırmış, Altın Küre Ödülleri’nde de 6 daldaki adaylığıyla parlayarak Oscar yarışının en güçlü adaylarından birine dönüşmüştü.

    Mars Cinema Group ortaklığında gerçekleşecek !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali hakkında ayrıntılı billgi için; www.ifistanbul.com

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • !f İstanbul’dan "Tereddüt"e Özel Gala!
    • !f İstanbul "Tereddüt" Özel Galası Gerçekleşti.
    • 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’ne Başvuru İçin Son Gün Yarın!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top