Hesabım
    Alpgiray Uğurlu, Taze Belgeseli "Gidelim Buralardan Berlin"i İnternetten Yayınladı!

    53. Antalya Film Festivali'nde gösterimi yapılan Enkaz filminin senaristi ve yönetmeni Alpgiray Uğurlu, ülkeden beyin göçünü işlediği belgeselini internetten herkese açık ve ücretsiz olarak yayınladı...

    Övgüye ve ödüle değer bulunan pek çok kısa filminin ardından sinemaseverlerin karşısına uzun metrajlı Uvertür ve Enkaz filmleriyle çıkan Alpgiray M. Uğurlu, belgesel türündeki son çalışması Gidelim Buralardan Berlin’i internet üzerinden, herkese açık biçimde yayınlandı; üstelik herhangi bir üyelik gerektirmeden, Youtube üzerinden herkesin seyretmesine ve ‘dinlemesine’ açık biçimde.

    Yaklaşık 20 gün boyunca, yaşları 22-25 arasında değişen ve son 10 yıl içinde Türkiye’den farklı vesilelerle ve dinamiklerle Berlin'e taşınmış 16 kişi ile yapılan birebir sohbetler üzerinden ilerleyen filmin, 80 dakika boyunca ekranda duran tek görsel malzemesi ise bir resim işleme programında yer alan karlı Taksim Meydanı görüntüsü. Gerçekleştirilen röportajların ses kurgusunu ilginç ve bir o kadar da etkileyici bir yöntemle birleştiren yönetmen, direkt kendisini duymadığımız sorularına aldığı cevapları görselin finali ile bir daha anlamlandırıyor. Röportaj verenlerin kimlikleri ise gizli tutulmuş. 

    Yönetmenliğinin yanı sıra yapımcılığını ve kurgusunu da üstlendiği filmde Kadir Celep

    yapım koordinatörlüğünü, Candaş Erdener ise ses miksajını yürütmüş.

    Yakın dönemde artan beyin göçünün artısını ve eksisini, bu durumu bizzat yaşayan gerçek kişilerin anlatımıyla izleyebileceğiniz film aşağıdaki linkte yayında:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top