Hesabım
    Aşktan da Üstün: Hitchcock Sinemasında Kişisel Bir Gezinti!

    Hakan Bilge’nin yeni kitabı Doruk Yayınları'ndan çıktı!

    Hakan Bilge’nin yeni kitabı raflardaki yerini aldı. "Aşktan da Üstün: Hitchcock Sinemasında Kişisel Bir Gezinti" adlı sinema kitabı Doruk Yayınları arasından çıktı!

    Kitapta Notorious'tan (1946) hareketle Hitchcock sineması detaylı bir biçimde kuşatılarak yönetmenin ele almaktan haz duyduğu temalar ve kişisel saplantılar, kişisel bir bakışla inceleniyor. Ayrıca gerilim sinemasının ana öğeleri, yönetmenin teknik ustalığı ve hitchcockyen unsurlar yer yer psikanalitik bir yorumla çözümleniyor.

    The Godfather Mitosu adlı sinema kitabının da yazarı olan Bilge, Notorious'u sahne sahne analiz ederken kullandığı bol miktarda görselle kitabın ana malzemesini somutlaştırarak okurlar için kolaylık sağlıyor. Amerikan sinemasında da gezintiye çıkarak Notorious'u ve öteki Hitchcock filmlerini başka filmlerle karşılaştırmalı olarak okuyor. Ingrid Bergman ve Cary Grant’i, belli başlı casusluk anlatılarını, kara filmleri ve ele aldığı temaları detaylı bir biçimde ele alıyor.

    "Aşktan da Üstün: Hitchcock Sinemasında Kişisel Bir Gezinti" yönetmenin sinemasına meraklı sinefiller dışında sinema öğrencileri için de bir kaynak oluşturacak gibi görünüyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top