Hesabım
    Hasan Söylemez Afrika’nın "Hayal Arşivini" Oluşturacak!

    Hasan Söylemez bir ilki gerçekleştirmek üzere bisikletle Afrika'ya gidiyor.

    Türkiye’yi yanına hiç para almadan bisikletle sekiz ay boyunca dolaşan, yoldayken gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken, televizyon programları yapan yazar ve gazeteci Hasan Söylemez bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Söylemez, Afrika'nın "hayal arşivini" oluşturmak üzere bisikletle Afrika'ya gidecek.

    Söylemez'in bisikletiyle tek başına Fas’tan başlayarak Afrika kıtasında bulunan 6 ada ülke dahil bütün ülkelerde (54 ülke) yaklaşık 60 bin kilometre pedal çevirip belgesel çekeceği projenin 3 yıl sürmesi bekleniyor. Ocak 2017’de başlayacak yolculukta Söylemez yolda karşılaştığı Afrikalılara ‘’En büyük hayalin ne?’’ sorusunu soracak. ’’Hayallere Yolculuk’’ adlı belgesel projede anlatılan hayaller, dramatize edilmeden, fotoğraf, video ve yazılarla belgelenecek. Bu belgeler hem İngilizce hem de Türkçe dillerinde; televizyon kanalları ve sosyal medya aracılığıyla dünyayla paylaşılacak.

    Söylemez, "Afrika’nın tüm ülkelerini bisikletle dolaşmak benim en büyük hayalimdi. Ben kendimi hayalimi gerçekleştirirken yolda karşılaştığım Afrikalılara da ‘’en büyük hayallerini’’ soracağım. Ne yazık ki, artık hayal kuramaz olduk, neredeyse hayal kurmayı unuttuk! Oysa hayal kurmak, umuttur, zorluklara karşı motivasyon gücüdür. Kurulan hayaller insanları mutlu eder ve pozitif düşünceyi harekete geçirir. ‘’Hayallere Yolculuk’’, insanlara hayal kurdurarak yarına dair yaşama umudunu arttırıp onları sımsıkı hayata bağlayacak. Herkesin kendi hayallerinin peşinden gitmesine cesaret verecek. İnsanlar hayal kurmayı tekrar hatırlayarak yenilikçi ve farklı fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayacaklar ve böylelikle hep birlikte güzel bir gelecek tasarlayacağız" diyor.

    Delta Bisiklet’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan ‘’Hayallere Yolculuk’’ projesine Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve TİKA da diplomatik destek verecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top