Hesabım
    ‘Thunder Road’ Kısa Filmi Telif Mücadelesini Kazandı!

    ‘Thunder Road’ kısa filmi internetten seyircilerle buluştu.

    Sundance Film Festivali'nin En İyi Kısa Film dalında Büyük Jüri Ödülü'ne layık görülen "Thunder Road" bir süredir devam eden telif savaşından galip çıktı. Filmi internetten seyircilerle buluşabilmesini isteyen yönetmen Jim Cummings nihayet hedefine ulaştı.

    Cummings, filmin can alıcı bir sahnesinde kullandığı Bruce Springsteen şarkısı "Thunder Road" için bir süredir mücadele veriyordu. Filmin festivallerde gösterilebilmesi için Sony'nin haklarına sahip olduğu şarkının telif bedeli olan 7 bin doları ödeyen yönetmen, bu sayede filmi festivallere gönderebilmişti. Ancak yönetmen filmi internete koymak istediğinde ise 40-50 bin dolar arası bir telif ödemesi gerektiği kuralıyla karşı karşıya kalmıştı.

    Bu durum, yönetmen Cummings'in meseleyi internet üzerinden yayınladığı açık bir mektup ile Springsteen'e iletmesine yol açtı. Durumu öğrenen Springsteen de filmin internete konmasına izin verdi ancak karşılığında Cummings'in ödeme yapıp yapmadığı ve yaptıysa ne kadar olduğu gizli tutuldu. 

    Film annesinin cenazesinde konuşma yapan bir polisin söyleyecek söz bulamaması ve annesinin en sevdiği şarkı olan "Thunder Road"u söyleyerek bir performans gerçekleştirmesini konu alıyor. Filmi aşağıda izleyebilirsiniz;

    Thunder Road from Jim Cummings on Vimeo.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top