Hesabım
    Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın Jüri Üyeleri Belli Oldu!

    Türkiye'den 3 ünlü isim de var.

    Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı.

    Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunların sanatla ve sinemanın yaratıcı bakış açısıyla ele alınması amacıyla gerçekleştirdiği Kısa Film Yarışması’nda bu yıl kazanan 3 filmi belirleyecek jüri üyeleri açıklandı. “Kısa Film Uzun Etki” ismiyle ilk kez düzenlenen ve bu yılki konusu “Mülteci Kadınlar” olarak belirlenendi.

    2014 yılından beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olarak çalışmakta olan güzel oyuncu Tuba Büyüküstün, Üç Maymun, Bir Zamanlar Anadolu'da, Kış Uykusu filmlerinin ortak yazarlarından olan, ilk kısa filmi “Kıyıda’’ ile 1998 yılında Cannes Film Festivali’nde yarışma bölümüne seçilen Ebru Ceylan ve Tepenin Ardı, Abluka gibi ödüllü filmlerin başarılı yönetmeni Emin Alper jüride Türkiye’den yer alan isimler. Jüride ayrıca dünya sinemasından iki önemli isim Stefan Arsenijevic ve Guy Seligmann da yer alıyor.

    Finale kalan 15 kısa film, jüri tarafından değerlendirilecek ve dereceye girmeye hak kazanan 3 kısa film belirlenecek. Yarışmanın birincisine 15 bin TL, ikincisine 10 bin TL, üçüncüsüne 5 bin TL para ödülü verilecek. En fazla 5 dakika uzunluğunda olan filmlerde, mülteci kadınların sorunları genç sinemacıların bakış açılarıyla anlatılıyor.

    Kısa Film Yarışması’nın ödüle layık görülen ilk üç filmi 26 Ocak’taki ödül töreninde açıklanacak.

    Ayrıntılı bilgi için: www.kisafilmplatformu.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top