Hesabım
    Türk ve Yunan Ortak Yapımı Film Gişede Zirvede!

    Türkiye ve Yunanistan ortak yapımı film, Yunanistan’da vizyona girdiği günden itibaren gişede birinciliği elden bırakmadı!

    Yunanistan’da satış rekorları kıran Türkiye’de de büyük ilgi gören Yannis Yannellis’in “İsmail ve Roza” isimli romanından aynı adla uyarlanan Türkiye ve Yunanistan ortak yapımı İsmail ve Roza filmi Yunanistan’da vizyona girdiği günden itibaren gişede birinciliği kaptırmıyor.

    Senaryosunu Christina Lazaridi'nin yazdığı filmin yönetmen koltuğunda George Kordellas oturuyor. Filmin başrollerini ise Evgenia Dimitripoulou ve Tasos Nousias üstleniyor. Filmin kadrosunda aynı zamanda Yılmaz Gruda ve Cem Aksakal yer alıyor.

    Film, asırlarca birlikte yaşayan Türk ve Yunan halkının 1920'lerde yaşanan mübadele sonrası yaşam öykülerini anlatıyor. İzmir'de doğup genç bir kızken doğduğu topraklardan ayrılmak zorunda kalan Roza ve İzmirli İsmail'in sırları ve aşkları, yıllar sonra Roza'nın 28 yaşındaki torunu Marianna ve antika tutkunu Dimitris'in araştırmaları ile ortaya çıkıyor...

    Çekimleri Atina, İstanbul, İzmir ve Midilli Adası’nda gerçekleşen Yunanistan’da gişe rekorları kırmaya hazırlanan “İsmail ve Roza” bahar aylarında Türkiye’de de gösterime girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top