Hesabım
    Nicolas Refn'in Yeni Filmi Belli Oldu!

    Ünlü yönetmen bir casus filmine hazırlanıyor...

    Son olarak eleştirmenleri ikiye bölen filmi Neon Demon ile karşımıza çıkan, Pusher, Drive, Sadece Tanrı Affeder gibi özgün filmleri ile tanınan yönetmen Nicolas Winding Refn, dün yeni çekeceği filmin sinopsisini paylaştı.

    The Avenging Silence isimli yeni filmini, William Seward Burroughs’un Nova Express (1964) romanından ve Ian Fleming'in James Bond romanı Dr. No(1958) romanından esinlenerek yarattığını belirten Refn filmin senaryosunu son James Bond filmlerinin senaristleri Neal Purvis ve Robert Wade ile birlikte kaleme alacak. Engelli eski bir ajanın korkulan Yakuza liderini öldürmeye çalışmasını anlatacak, aksiyon ve gerilim ağırlıklı bir film olması beklenen The Avenging Silence'ın yayınlanan konusu ise şu şekilde: 

    Avrupa’nın önde gelen casuslarından biriydi. Altı yıl önce bir görevdeyken ses tellerinde oluşan bir hasar yüzünden dilsiz kaldı ve mesleğini bırakması gerekti. Şimdi, 6 yıl sonra Fransa’ya sürülen eski bir Yakuza emeklisi Japon iş adamı tarafından, Japonya’nın en tehlikeli Yakuza ailesinin peşine düşmesi ve onları öldürmesi için işe geri alıdı...

    Uçma korkusu olan casus, isimsiz bir şekilde Tokyo’ya giden bir kargo gemisine biner. Yolda gerçekleşen bir patlamayla gemi batar ve kendini Güney Japonya kıyılarında bir cankurtaran teknesi içinde bulur. Dilsiz kahraman, kendisini Yakuza patronunun bilinmeyen yerine götürecek dört izin (zafer, savaş, kıtlık, ölüm) peşinde sessizce Japonya üzerinden yola çıkmak zorundadır. Bu sırada 2004’te ona karşı duran herkesi katletmesiyle bilinen Yakuza patronunun dağlarda kendi gizli dünyasında, teknolojiden uzak yaşayışından sonra Japon yeraltı dünyasına tekrar girmenin planlarını yaptığına inanılır. Bu yaşam biçimi, Yakuza patronu için bir takıntı haline gelir. Bir yandan yıllar önce intihara teşebbüs ettiği yönünde dedikodular gelse de diğer yandan gizli kampından kaçan esirler, Yakuza patronunun dönüş planı hikayelerini anlatmaktadır. Şimdi ise rakip Yakuza aileleri, onun bilinmeyen Yakuza ihanetini ortaya çıkaran bir dönüş planı hazırlığında olduğundan şüphelenmektedir.

    Casus, kendisini üst düzey bir Yakuza patronuyla karşı karşıya getirecek bulmacanın parçalarını birleştirmeye çalışırken Japonya’ya doğru varoluşsal bir yolculuğa çıkar.

    Çekimlerine bu yıl başlanması beklenen filmin oyuncu kadrosu veya vizyon tarihi hakkında henüz bir bilgi yok.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top