Hesabım
    Toni Erdmann İçin Kopan Remake Kıyameti!

    Toni Erdmann'ın Hollywood'a uyarlanayıp uyarlanmayacağı Almanya'dan önce Türkiye için bir sorunsal oldu!

    Geçtiğimiz yıl festivallerin gözbebeği filmlerden olan Toni Erdmann pek çok ödül sahibi oldu ve 2016'nın en iyi film listelerine girmeyi de başardı. Ancak Almanya'nın Oscar adayı filmi bu kez yeni bir konu ile gündemde... Filmin Hollywood tarafından bir yeniden çekimi olup olmadığı iddiaları bir hayli muallakta.

    Yabancı ve yerli bazı film sitelerinde ve sosyal medyada yer alan haberlere göre baba-kız ilişkisini trajikomik bir bakışla sergileyen filmin, Hollywood yapımı bir yeniden çekimi olması söz konusu. Ancak bu "yorumsal ihtimalin" kaynağı, ünlü Total Film dergisine atfedilen bir haber.

    Alman bulvar gazetesi Bild'in web versiyonunda yayınlanan bu haber Alman yönetmen Maren Ade'in Total Film'e konuştuğunu ve Toni Erdmann'a dair görüşler verdiğini ifade ediyor. Fakat ne Bild ne de onu kaynak alan diğer siteler Maren Ade'e yöneltilen soruya ya da röportajın tamamına değinmeden sadece "yönetmenin Total Film'e yaptığı açıklamada" diyerek şu sözlere yer veriyor :

    "Hollywood tarzı bir "yeniden çekimi" olması orijinal filmi etkilemez. Filmi kısaltıp salt komedi yapabilirler. Ancak bunu yapan kişi ben olmayacağım. Filmi yazmam beş buçuk yılımı aldı. Sadece bitirdiğim için mutluyum"

    Total Film'in bahsedilen içeriğine henüz erişilmeden ve içerik incelenmeden, oradan oraya atlayan bilgi kırıntıları ile haber yapılması, bu konudaki cevapsız soruları ve kafa karışıklığını da ortada bırakıyor.

    Özetle elimizde şuan için, filmin bir yeniden çevrimine yönelik harekete geçilen, onaylanmış bir durum yok, yalnızca Bild tarafından ortaya atılan bir dedikodu lakırdısı ve yönetmenin böyle bir ihtimal karşısındaki olası tutumu var; bu tutum da olumlu ya da olumsuzdan öte, biraz 'umarsızca' diyebiliriz. 

    Takdiri, Beyazperde.com okuyucularına bırakıyoruz... 

    Bu arada dip not olarak Toni Erdmann'ın 3 Şubat'ta ülkemizde vizyona gireceğini de hatırlatalım!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top