Hesabım
    !f Filmleri 32 Şehir, 42 Farklı Noktada!

    Koca Dünya’dan Tanna’ya 5 !f filmi yollara düşüyor!

    Dünyada ilk kez 8 yıl önce !f İstanbul tarafından başlatılan ‘alternatif film dağıtım ve paylaşım’ projesi !f² bu yıl da hız kesmiyor. Proje, İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında gerçekleşecek olan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında Adana’dan Denizli’ye, Gümrü’den Lefkoşa’ya !f filmlerini 32 şehir ve 42 farklı noktaya taşıyor.

    !f², İş Bankası Maximum Kart ve İş'te Üniversiteli partnerliğinde düzenleniyor ve Anadolu Kültür danışmanlığında ve Mediatriple tarafından sağlanacak online video platform ile gerçekleşiyor. 5 özel film Türkiye’de 30 şehrin yanı sıra Gümrü veLefkoşa’da sinemaseverlerle buluşuyor. Gösterimlerin ardından İstanbul’da yönetmenlerle yapılacak söyleşiler internet üzerinden canlı yayınlanacağı ve bu şehirlerdeki katılımcıların da sohbeti izleyip, yönetmenlere soru sorabileceği etkinlikte ayrıca, Anadolu’nun farklı şehirlerinin toplum merkezlerinde Suriyeli mültecilere özel Arapça altyazılı gösterimler de yapılacak.

    Festivalin son üç günü olan 24, 25 ve 26 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gösterilecek bu filmler, 32 şehir ve 42 farklı noktada, 15 bin kişiye aynı anda ulaşacak. !f² kapsamında bu yıl; Reha Erdem’in Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’yle dönen Koca Dünya, Hindistan’da Google’ın çağrısıyla bir gün boyunca milyonlarca insanın telefonları ya da kameralarıyla kendi hayatlarını kaydetmesi sonucu kurgulanmış Richie Mehta filmi India in A Day/Bir Günde HindistanDavid Lynch’in “Fil Adam” klasiğiyle karşılaştırılan, otistik ve oldukça deforme bir bedene sahip Rikard’ın sıcacık hikâyesini konu alan The Giant/Dev, genç Kanadalı şair Rosie Ming’in İran’da kendi geçmişine yaptığı yolculuğu etkileyici çizimlerle izleyeceğimiz animasyonu Window Horses/Camdan Atlar ve Londra, Venedik film festivallerinden ödüller toplayan, Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar adaylığına göz kırpan Tanna gösterilecek.

    16-26 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul’da, 2-5 Mart 2017 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin programı 26 Ocak’ta açıklanacak ve biletler 3-5 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 17-19 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te % 10 indirimle ön satışa çıkacak. Bu yıl da festival biletleri biletix’ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek.

    Ayrıntılı bilgi için: www.ifistanbul.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top