Hesabım
    12. Yılında Köprüde Buluşmalar Filmlerinizi Bekliyor!

    36. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenecek Köprüde Buluşmalar bu yıl 12. kez, 13 - 14 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    36. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenecek Köprüde Buluşmalar, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getirmeye hazırlanıyor!

    Köprüde Buluşmalar, sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ve post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken, ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı amaçlıyor. Film Geliştirme Atölyesi kapsamında ilk kez uluslararası deneyimli eğitmen ve sinemacılar tarafından sinema dersleri ve grup çalışmalarından oluşan senaryo, yapım, pazarlama ve dağıtım konuları üzerine bir eğitim verilecek. Film Geliştirme Atölyesi Destek Ödülleri; Köprüde Buluşmalar Ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü ve Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü'nden oluşuyor.

    Köprüde Buluşmalar, 10. yılında yeni uluslararası işbirliklerine önayak olmak ve komşu ülkelerden sinemacılarla ilişkilere ivme kazandırmak amacı ile Komşular platformunu başlattı. Komşular platformu, ortak hikâyeler geliştirirken bireyler ve kurumların birlikte çalışmaları için zemin hazırlamayı hedefleyen, Film Geliştirme Atölyesi kapsamında düzenlenen bu platforma komşu ülkelerden projeler ve sinema profesyonelleri davet ediliyor.

    Yapım Aşaması Atölyesi, Türkiye’den post prodüksiyonuna devam edilen uzun metraj filmleri ve belgeselleri desteklemek amacıyla bu yıl 6. kez düzenlenecek. Atölye sonunda uluslararası jüri, ödül almaya hak kazanan filmleri belirleyecek. Work in Progress Ödülleri; color Up Ödülü ve Başka Sinema Ödülü’nden oluşuyor. Almanya-Türkiye Ortak Yapım Fonu 2011 yılında Köprüde Buluşmalar – İstanbul Film Festivali, Medienboard Berlin Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonları’nın iş birliğiyle başlatıldı. Fon kapsamında, bugüne kadar 36 ortak yapım projesine destek verildi. Geçtiğimiz yıl yapılan 15 başvuru arasından seçilen 7 proje fon tarafından desteklendi.

    Köprüde Buluşmalar, atölyelerin yanı sıra panel ve sinema dersleri de düzenliyor. Sinema profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşen panellerde ortak yapımlar, finans kaynakları, yeni medya ve dağıtım kanalları gibi konuşmacılara odaklanılıp olası işbirlikleri ve çözüm önerileri üzerinde duruluyor. 

    36. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenecek Köprüde Buluşmalar bu yıl 12. kez, 13 - 14 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Daha fazla bilgi için http://film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar adresine göz atabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top