Hesabım
    Bağımsız Filmler Deryası Sundance Film Festivali Başladı!

    Sundance Film Festivali dün itibariyle start verdi.

    Bu yıl 19-29 Ocak 2017 tarihleri arasında Park City, Utah’ta düzenlenecek olan Sundance Film Festivali bu yıl da sinemaseverleri bağımsız yapımlarla buluşturuyor.

    "Reservoir Dogs," "Memento," ve "The Blair Witch Project" gibi klasik sayılacak yapımların prömiyerlerini gerçekleştirdiği festival, 28 dalda ödülü sahipleriyle buluşturacak. 1981 yılında Robert Redford‘un direktörlüğünde kurulan Sundance Film Festivali beş farklı kategoride 66 filmi seyircilerle buluşturacak. 

    Kısa film ödüllerinin 24 Ocak'ta, uzun metraj ve geri kalan ödüllerin 28 Ocak'ta açıklanacağı festivalde birçok canlı yayın da gerçekleşecek. Bu sayede festivale katılamayan sinemaseverler de festivali yerinden takip etmiş kadar olacak. Sundance.org'tan bütün yayınların takip edilebilecek olmasının yanı sıra, "Post-Truth and Consequences", "Power of Story: The New Climate", "Power of Story: Art of Episodic Writing" gibi etinlikler ve ödül törenleri canlı yayınla sosyal medyadan seyircilerle buluşturulacak. Ödül töreninin sunuculuğunu Jessica James üstlenecek.

    Bu yılın jürisi de bir hayli sağlam! Amerikan Yapımı Dram Seçkisi'nin jürisinde Gael García BernalPeter DinklageJody HillJeannine Oppewall ve Jacqueline Lyanga bulunurken, Dünya Sineması Dram Seçkisi jürisinde ise Nai AnSonia Braga ve Athina Rachel Tsangari yer alıyor.

    Amerikan bağımsız sinemasının en önemli destekçisi olmuş, Hollywood film endüstrisi ve onun Oscar temelli üretim şemasına alternatif getirme amacında olan festivalde gösterilecek kısa filmlerden üçü internet üzerinden izlenebiliyor; Shakespeare'in Othello'yu yazarkenki niyetinin peşine düşen Dear Mr Shakespeare, bir insanla vahşi geyik sürüsünün arkadaşlığını anlatan Deer Squad: The Movie ve gizli bir ortaklığı temel alan Project X...

    Günlük programını internet üzerinden takipçilerle gün gün paylaşan festivalin bugünkü gösterim programında merak uyandıran The Discovery, Lady Macbeth ve Landline gibi yapımlar yer alıyor. Festivalin bu yılki seçkisinde aynı zamanda Person to Person, XXThe Big SickGolden ExitsBeach RatsThe New Radical ve I Don’t Feel at Home in This World Anymore gibi filmler dikkat çekiyor.

    Festivalin sosyal medya hesaplarına ulaşmak için; FacebookInstagramTwitter ve YouTube.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top