Hesabım
    !f İstanbul, 2017’nin “En İlham Verici” Yönetmenini Arıyor!

    10.000 USD para ödüllü yarışması Keş!f Uluslararası Yarışma’da bu yıl 15 ülkeden 9 film yarışacak.

    İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında gerçekleşecek olan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında Keş!f Uluslararası Yarışma’da bu yıl 15 ülkeden 9 film yarışacak.

    İlk ya da ikinci filmini yönetmiş yönetmenlerin filmlerinin yarıştığı Keş!f bölümünde, ABD, Almanya, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, İran, İsrail, Kanada, Katar, Mısır, Peru, Polonya, Tayland’dan toplam 9 film Keş!f Ödülü için jüri karşısına çıkacak. İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde 5. kez düzenlenecek 16. !f İstanbul Filmler Festivali’nin 10. yılını kutlayan uluslararası, 10.000 USD para ödüllü yarışmasında 2017’nin ‘en ilham veren yönetmeni’ni Kanadalı yönetmen Richie Mehta, İtalyan yönetmen Pietro Marcello ve Türkiye’den Nesrin Cavadzade’den oluşan Keş!f jürisi seçecek. Keş!f Yarışması bu yıl kadın yönetmenlerin varlığıyla dikkat çekiyor. 

    Yarışmada bu yıl ipi göğüsleyecek filmler şu şekilde: Alman yönetmen Nele Wohlatz’ın AFI Fest’ten Büyük Jüri Ödülü’nü, Locarno’dan da En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan yaratıcı aşk filmi “The Future Perfect/Miş'li Gelecek Zaman”; ilk filmi “Mundane History” ile 2009 yılında festivallerin gözdesi olan Taylandlı yönetmen Anocha Suwichakornpong’un politik ve şiirsel bir dünya yarattığı ikinci uzun kurmacası “By the Time It Gets Dark/Karanlık Çöktüğünde”; İsrailli Hadas Ben Aroya’nın yazdığı, kurguladığı, yönettiği ve oynadığı, günümüz ilişkilerine zekice ve eğlenceli bir yorum getirdiği, eleştirmenlerce “İsrail’in Frances Ha’sı” olarak işaret edilen filmi “People That are Not Me/Kimse Benzemez Bana” ve Polonyalı Agnieszka Smoczyńsk’in Sundance’te Jüri Özel Ödülü alan, Austin Fantastic Fest, Fantasia, Fantasporto gibi önde gelen fantastik film festivallerinden ödüllerle dönen, Küçük Deniz Kızı masalının tuhaf ve karanlık modern versiyonuyla seyirciyi şoke eden filmi “The Lure/Deniz Kızlarının Şarkısı”, seyirciyi geleceğin yaratıcı kadın yönetmenleriyle tanıştırıyor. Yarışmada ayrıca; deneysel videolarıyla güncel sanat dünyasının tanınmış isimlerinden biri olmuş Leonor Caraballo’nun Matteo Norzi ile birlikte çektiği ve 2015’teki ölümünden sonra tamamlanan filmi “Icaros: A Vision/Ikaros”, gerçek bir ayahuasca inzivası sırasında çekilmiş olması ve seyirciyi meditatif bir yolculuğa çıkarmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca Mısırlı yönetmen Tamer El Said’in Berlin’den Caligari Ödülü’nü alan, bir şehrin son günlerini yaşıyor olmasının ağırlığı ve derin hüznünü gerçek bir dille anlattığı etkileyici filmi “In the Last Days of the City/Şehrin Son Günlerinde”; ödüllü kısalarıyla Cannes başta olmak üzere pek çok festivalden geleceğin keşif yönetmenlerinden biri olarak gösterilen Damien Manivel’ın Richard Linklater’ın “Before Üçlemesi”yle karşılaştırılan ve günümüz ilişkilerinin büyüleyici bir portresini çizdiği “The Park/Park”; videoları, yerleştirmeleri ve performansları çeşitli festivallerde, müzelerde ve sanat galerilerinde gösterilen, Montreal deneysel sinemasının önemli yüzlerinden Karl Lemieux’un Venedik, Vancouver, Selanik film festivallerinde övgüyle karşılanan ilk kurmacası “Shambles/Darmaduman” ve İranlı yönetmen Reza Dormishian’ın günümüz İranının müthiş bir alegorik portresini çizdiği, güçlü oyunculuklarıyla çok konuşulan ikinci filmi “Lantouri”, Keş!f Yarışması’nda seyirciyle buluşacak yapımlar. 

    Keş!f bölümündeki filmler ayrıca, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi tarafından değerlendirmeye alınacak ve Barış Saydam, Janet Barış ve Murat Tırpan’dan oluşan jüri, seçecekleri bir filme SİYAD Ödülü’nü verecek.

    16-26 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul’da, 2-5 Mart 2017 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin programı 26 Ocak’ta açıklanacak ve biletler 3-5 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 17-19 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te % 10 indirimle ön satışa çıkacak. Bu yıl da festival biletleri biletix’ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek.

    Ayrıntılı bilgi için: www.ifistanbul.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top