Hesabım
    Yeni Sezonun Merakla Beklenen Filmleri 36. İstanbul Film Festivali'nde!

    36. İstanbul Film Festivali 5-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    Türkiye Sineması Tema Sponsorluğu’nu bu yıl Türk Tuborg A.Ş'nin üstlendiği 36. İstanbul Film Festivali yılın beklenen filmlerini seyircilerle buluşturacak! İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin 36.sı için geri sayım başladı. 

    Sinemaseverleri dünya sinemalarından en nitelikli ve başarılı filmler, özel gösterimler, yıldız oyuncular ve usta yönetmenlerle buluşturan festival Nisan ayında izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. 20’nin üzerinde bölümde 200’ü aşkın filmin yanı sıra ücretsiz olarak gerçekleştirilecek usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, sinema dersleri ve özel etkinlikleriyle festival on bir gün boyunca İstanbul’da sinema dolu günler yaşatacak.

    Festival kapsamında Olivier Assayas’ın Cannes’da En İyi Yönetmen Ödüllü son filmi Personal Shopper, avangart sinemanın en tanınmış isimlerinden, 87 yaşındaki Şili asıllı Fransız yönetmen Alejandro Jodorowsky’nin son filmi Endless Poetry, Avusturya toplumunun en karanlık noktalarını günışığına çıkaran sıradışı sinemacı Ulrich Seidl’ın son filmi Safari, Ben Wheatley’den “modern bir 70’ler filmi” Free FireDavid Lynch’in en çok tartışılan ve en az anlaşılan ve festival kapsamında 4K restore kopyasıyla gösterilecek olan Mulholland DriveStuart Staples yönetmenliğinde bir Tindersticks Projesi, Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith, Rumba’yla kalpleri fetheden komedi ikilisi Fiona Gordon ve Dominique Abel’den Paris güzellemesi, Lost in Paris ve çok daha fazlası izleyici ile buluşacak.

    Ömer Kavur’un Yusuf Atılgan’ın romanından uyarladığı, 1987 yapımı başyapıtı Anayurt Oteli de, Groupama ve İstanbul Film Festivali işbirliğiyle Fanatik Film tarafından restore edilerek sinemaya yeniden kazandırılacak.

    İKSV tarafından 5-16 Nisan tarihlerinde yapılacak 36. İstanbul Film Festivali’nin programının tamamına, 14 Mart Salı gününden itibaren film.iksv.org adresinden ulaşılabilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top