Hesabım
    Berlin Film Festivali Mültecileri Unutmadı!

    Artan mülteci krizine Berlin Film Festivali'nden tepki...

    9-19 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenecek 67. Uluslarararası Berlin Film Festivali, gün geçtikçe büyüyen mülteci krizine, sığınmacıları desteklemek için kültürel projeler başlatarak yanıt verdi.

    Geçtiğimiz sene Berlin Film Festivali'nde George Clooney ve eşi Amal, mülteci durumunu görüşmek üzere Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelmişlerdi. Bugün ise organizatörler, festival boyunca ilgili etkinliklerle mülteci entegrasyonunu derinleştirmek için tekrar çalıştıklarını dile getirdi.

    Bu girişimler arasında ilk olarak, kentin kültürel hayatına toplumsal açıdan dezavantajlı kişilerin katılımını teşvik etmek amacıyla KulturLeben Berlin ile işbirliği yapılması yer alıyor. Festivalde film gösterimine ait biletler, düşük gelirli insanlara %50 indirimle sunulacak. Berlinale, angajmanlarından dolayı takdirlerini göstermek ve kültürel değişimi teşvik etmek amacıyla şehrin kâr amacı gütmeyen mülteci yardım örgütlerinden gönüllülere rehberlik başvurusu yapmasını ve mültecilere eşlik etmesini istedi.

    Ayrıca, Almanya'ya mülteci olarak gelen 20 konuk kursiyer festivalin sahne arkasında çeşitli alanlara bakma şansına sahip olacak ve mültecilere yönelik tanıtım amaçlı Almanca dil sınıfları olacak. Festival süresince 10 ders düzenlenecek.

    Organizatörler bugün, "Festival her zaman anlayış, hoşgörü ve kabul görmenin yanı sıra toplumdaki güncel olaylara cevap verme konusunda da gündemini yaratmalıdır" dedi. Zentrum Überleben'in (İşkenceye maruz kalmış, travma geçirmiş çocuklara ve ergenlere psikolojik, sosyal ve entegre destek sağlayan bir insan hakları organizasyonu) çocuklarına ve gençlerine festival konuklarından da bağış istendi. Bağış kutuları festival çevresinde konumlandırılacak.

    Festivale ülkemizden dünya prömiyerini gerçekleştirmek üzere Ceylan Özgün Özçelik'in yazıp yönettiği Kaygı (Inflame) adlı psikolojik gerilim filmi katılacak. Geçmişini hafızasında arayan bir medya çalışanının öyküsünü anlatan filmde oyuncu kadrsounu ise Algı EkeÖzgür ÇevikKadir ÇermikSelen UçerAsiye DinçsoyBoncuk Yılmazİpek Türktan Kaynak ve Kerem Kupacı gibi isimler oluşturuyor. Ceylan Özgün Özçelik’in ilk kez yönetmen koltuğuna geçtiği Kaygı, Panorama’nın ana programında yer alıyor.

    Dünya'nın en prestijli film festivallerinden Berlin Uluslararası Film Festivali'nde bu yıl “Türk Lokumu”, “Temel İçgüdü”, “Gösteri Kızları”, “Robocop”, “Yıldız Gemisi Askerleri” ve son olarak "O Kadın" gibi önemli filmlerin Hollanda asıllı cesur yönetmeni Paul Verhoeven festival jürisine başkanlık edecek. Jüriyi oluşturan diğer isimler ise yapımcı Dora Bouchoucha Fourati, sanatçı Olafur Eliasson, aktris Maggie Gyllenhaal, oyuncu Julia Jentsch, oyuncu ve yönetmen Diego Luna ile yönetmen ve senarist Wang Quan'an

    Berlin Uluslararası Film Festivali (Berlinale) ise bu yıl 9-19 Şubat tarihleri arasında 67. kez kapılarını açacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top